Ingezonden persbericht


Katwijk 20 april 2005

Elton - John & Jan Lammers naar Le Mans in 2005

Nee, niet wat U denkt maar er zit wel weer muziek in bij Racing for Holland!

Na de zwaarste winter te hebben doorstaan is Racing for Holland 'back on track'.

De rijders die dit jaar aan de start zullen verschijnen zijn de twee Sportscar Wereldkampioenen van 2003; John Bosch en Jan Lammers.

De snelle en uiterst betrouwbare allrounder John Bosch is weer terug bij Racing for Holland voor de Le Mans attack 2005. Jan Lammers: "John is niet alleen een goede vriend maar ook de ideale teamgenoot, hij is snel, komt met goede adviezen en schades heb ik hem nog nooit zien rijden. Als het gaat regenen is hij helemaal in zijn element en lig ik met een gerust hart te slapen tijden de nachtelijke stints". John Bosch: "Sinds mijn Le Mans debuut met Jan en Racing for Holland in 2003, beschouw ik de 24 uur van Le Mans als één van 's werelds mooiste autoraces. Nadat ik er vorig jaar met de Ferrari 575 uitkwam in de GTS klasse, wilde ik dit jaar graag weer starten in de prototypes, de belangrijkste klasse. Vanzelfsprekend vormde de mogelijkheid om weer met Jan en zijn team samen te kunnen werken een ideale kans. Ik ken het team en de auto goed en hoewel er sprake zal zijn van hevige competitie kan een solide race ons denk ik een mooi resultaat opleveren."

Als derde rijder zal de Amerikaan Elton Julian deel uit gaan maken van de Nederlandse renstal van rijder en teameigenaar Jan Lammers: "Elton is een waardevolle aanwinst voor ons team, hij is een bewezen winnaar en iedere kenner weet dat als je in staat bent om een Formule 3 race te winnen voor het Engelse kampioenschap dan ben je een topper! Elton zal nog wat tijd in de auto nodig hebben om te wennen maar ik voorzie geen problemen, je kan rijden of je kan het niet, aldus de trotse Le Mans winnaar van 1988" Elton Julian: "Sportscars is voor mij de juiste weg, er rijden erg veel getalenteerde rijders mee die de Formule 1 weliswaar net niet gehaald hebben maar wel heel solide carrières in Sportscars hebben opgebouwd. Ik zal veel van m'n oude 'schoolmaatjes' tegenkomen uit de F3 en F3000!

Vorige week woensdag was Elton Julian in Nederland om een stoel op maat te maken en kennis te maken met John Bosch en Jan Lammers.

Aanstaande donderdag en vrijdag zal het Racing for Holland Team op het HTTT Circuit in Zuid-Frankrijk (Paul Ricard) bandentests uitvoeren in opdracht van Dunlop. John Bosch zal volgende maand in actie komen met de Dome-Judd S101 wegens race- verplichtingen in Hockenheim.

De officiële teampresentatie zal de laatste week van mei plaatsvinden.

Voor meer informatie contact:

Racing for Holland: m.hoyinck@racingforholland.com

Jan Lammers: j.lammers@racingforholland.com

John Bosch: info@barronracing.com

Elton Julian: Speedstarllc@aol.com