Ingezonden persbericht

Projechtbezoek kidstegengeweld van kinderkroonjury

GOUDA, 20050415 -- Leiden, 14 april 2005 - Op 20 april beoordeelt een Kinderkroonjury het project 'KidsTegenGeweld' van de Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld. De jury reist hiervoor af naar Gouda om met eigen ogen te zien hoe een KidsTeam de bekende lieveheersbeestjestegel overhandigt aan de gemeente. De tegel tegen zinloos geweld komt te liggen op een centrale plek in Gouda. Het project zal eind april in een grote finale meedingen naar de Nationale Kinderkroon 2005.


De Kinderkroon is een jaarlijkse ereprijs voor hét project van de Stichting Kinderpostzegels Nederland dat kinderen het meest aanspreekt. Twee Kinderkroonjury's, één voor regio Noord-Nederland en één voor regio Zuid, bezoeken elk drie projecten die Kinderpostzegels heeft gekozen uit de honderden projecten die zij financieel steunt. Het project 'KidsTegenGeweld' is een van de drie genomineerde projecten in de regio Noord.

'KidsTegenGeweld'
Met het project 'KidsTegenGeweld' wil de Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld kinderen en jongeren bewust maken van de problematiek rond pesten, agressie en (zinloos) geweld. Overal in Nederland worden kinderen van 7 t/m 14 jaar opgeroepen om samen met anderen iets te doen tegen pesten en geweld in hun omgeving. Dit kan op allerlei manieren: een gepest kind helpen, een spreekbeurt houden, folders verspreiden, de veiligheid op het schoolplein verbeteren of een ideeënbus maken voor de hele klas. De teams van KidsTegenGeweld bepalen zelf wat ze doen. Kinderpostzegels heeft meebetaald aan het project. Voor meer informatie: www.kidstegengeweld.nl

Publieksjury
Nieuw dit jaar is dat ook het oordeel van het grote (kinder) publiek wordt gevraagd. Alle kinderen kunnen hun voorkeur aangeven via de website van het EO kinderprogramma blinQ (www.eo.nl/blinq), waar ze beschrijvingen van de projecten vinden. Ook in de uitzendingen van blinQ komen de projecten aan bod. De winnaar van de publieksprijs wordt tijdens de grote finale eind april bekend gemaakt.

Actieve rol
Met de Kinderkroon wil Kinderpostzegels het publiek laten zien wat er gebeurt met donaties, legaten en de opbrengst van de Kinderpostzegelactie. Kinderpostzegels steunt initiatieven in binnen- en buitenland die zijn opgezet voor kinderen die het niet gemakkelijk hebben, bijvoorbeeld omdat ze een handicap hebben, omdat het thuis niet goed gaat of omdat ze moeten werken. Kinderpostzegels steunt bij voorkeur projecten waarin kinderen zelf een actieve rol spelen en hun veerkracht en initiatief een kans krijgen. Kijk voor meer informatie over de Kinderkroon en de mogelijkheden om de projecten van Kinderpostzegels te steunen op www.kinderpostzegels.nl.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ingezonden persbericht