Ministerie van Defensie


http://www.mindef.nl

MINDEF: Defensie geeft zendapparatuur terug

Defensie geeft op woensdag 20 april in Naarden de zendapparatuur van Adam Curry terug aan de radiomaker en zijn crew. De apparatuur is gebruikt voor het live uitzenden van Radio Veronica op Camp Smitty in Irak. Inmiddels is de missie in Al Muthanna beëindigd en zijn de laatste SFIR-militairen teruggekeerd uit Irak en daarmee ook de zendapparatuur.

Adam Curry & The Crew, bestaande uit Michiel Veenstra, Alexander Stevens en Arend Langenberg, verzorgden van 16 tot 20 februari 2004 tijdens Operation Iraqi Sunrise een week lang een radioprogramma vanuit Irak. Adam Curry schonk de zender aan het einde van zijn verblijf aan de militairen zodat zij ook na zijn vertrek naar Radio Veronica konden blijven luisteren.

Vier militairen van de luchtmobiele brigade zullen woensdag om 10.30 uur uit een Cougar helikopter afdalen met de zender in hun rugzak. Samen met militairen van het korps mariniers, luchtmacht en marechaussee wordt de apparatuur overhandigd. Adam Curry zal de apparatuur zelf in ontvangst nemen.