Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


20 april 2005


onderwerp: politie verdenkt Lochemer van insluipingen


De politie in Lochem heeft verleden week een 25-jarige man uit die plaats aangehouden, die ervan verdacht wordt enkele tientallen insluipingen te hebben gepleegd. De man had het onder andere voorzien op laptops, tv's en fietsen uit schuren. De verdachte is inmiddels voorgeleid aan de Rechter-commissaris in Zutphen en in bewaring gesteld.


Deurtje open, snel naar binnen geslopen; zo zouden de activiteiten van de aangehouden verdachte getypeerd kunnen worden. De verdachte hoefde bij tientallen woningen in Lochem alleen maar te voelen of de schuur- of achterdeur open was, waarna hij vervolgens op zoek kon gaan naar buit.


Hij wordt er van verdacht op deze wijze tientallen insluipingen te hebben gepleegd. Meestal ging hij bij het donker worden op pad. Zijn buit bestond uit laptops, tv's en tasjes met inhoud. In sommige gevallen trof hij in de schuur een goede fiets aan, waarmee hij vervolgens wegreed. Zo zijn er meerdere fietsen ongewild van eigenaar gewisseld.
Er waren benadeelden die soms pas dagen later hun spulletjes misten, waardoor de politie om het begin van het onderzoek geen goed beeld had wanneer de diefstallen gepleegd waren.


De verdachte pleegde zijn insluipingen om in zijn levensonderhoud te voorzien en van de buit is dan ook niets teruggevonden.


De benadeelden worden zo spoedig mogelijk geïnformeerd.


Einde bericht


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52



---- --