Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


20 april 2005


APELDOORN - Overval op speelhal met speelgoedwapen


Een gewapende man heeft dinsdagavond (19/4) een overval gepleegd op de speel-automatenhal Toy Toy aan het Beekpark. De politie hield kort na de overval de verdachte, een 20-jarige Apeldoorner, aan. De man, gemaskerd met een bivakmuts, kwam rond 23.00 uur de hal binnen en eiste onder bedreiging van het vuurwapen geld. De man ging er met een hoeveelheid geld vandoor. Getuigen gaven de gealarmeerde politie aan in welke richting de overvaller was gelopen. De politie ging op onderzoek uit en trof de 20-jarige man in de buurt van het Sportfondsenbad aan.


Speelgoedwapen

Hij was in het bezit van een zak met een bedrag aan geld, de bivakmuts en een vuurwapen dat overigens een speelgoedpistool, bleek te zijn. De politie hield de verdachte aan, bracht hem over naar het politiebureau en sloot hem op in een cel.
Juist de afgelopen dagen is de politie een inleveractie gestart in Harderwijk en Eibergen om speelgoedwapens die op kermissen zijn uitgereikt, bij de politie in te leveren.


Apeldoorn - Oplichting advertentieverkoop


De politie zoekt benadeelden in een oplichtingzaak waarvan een 36-jarige man uit Almelo wordt verdacht. De man wordt ervan verdacht, dat hij in december 2004 en januari 2005 advertenties heeft verkocht, die op de verwijsborden bij de gemeente-grenzen zouden worden geplaatst. Hij gaf zich uit als eigenaar/vertegenwoordiger van een bedrijf in Almelo en zou ook in Apeldoorn en Zutphen bedrijven en winkels hebben benaderd.


De adverteerders betaalden meestal contant, omdat er dan een korting bedongen kon worden. Ter plaatse werd een contract opgesteld. In de kop van het contract stonden gegevens van het bedrijf, waaronder postbusnummer, adres, inschrijving Kamer van Koophandel en rekeningnummer van een bank.


Een aantal winkeliers heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie in Apeldoorn en Zutphen terzake oplichting. De verdachte is begin dit jaar in Amersfoort aangehouden en de Rechtbank Almelo behandelt de zaken. In dat kader is de politie op zoek naar mogelijke slachtoffers. Men wordt verzocht contact op te nemen met de politie Apeldoorn via telefoonnummer 0900-8844.


De verdachte verblijft nog steeds in een Huis van Bewaring.


APELDOORN - Diefstal van auto


Onbekende hebben dinsdagmiddag (19/4) vanaf de Kayersdijk een auto gestolen. Het gaat om een paarse Mercedes Vito met het kenteken VZ-RZ-53. De auto is aan de voorkant voorzien van een koeienvanger en aan beide zijkanten zijn sidebars bevestigd. De 23-jarige eigenaar ontdekte dinsdagmiddag rond 16.10 uur de diefstal en deed aangifte bij de politie.


APELDOORN - Computer uit winkel gestolen


De politie onderzoekt de diefstal van een computer met een waarde van ruim 350 euro uit een winkel aan de Asselsestraat. Personeel ontdekte dinsdagmiddag (19/4) rond 14.30 uur dat de computer verdwenen was en deed aangifte bij de politie.


APELDOORN - Boetes voor drinken in het openbaar


De politie heeft dinsdagavond op het Marktplein twee Apeldoorners (35 en 45) bekeurd voor het drinken van alcohol op straat. De politie trof de twee mannen rond 19.00 uur aan terwijl zij bier aan het drinken waren. Op de banken, waar zij op zaten, lag een aantal lege bierblikjes.


Einde berichten


--


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --