Ingezonden persbericht

Stichting Dagopvang Weert opent haar nieuwe website

WEERT, 20050420 -- Stichting Dagopvang Weert, Huiskamers voor Ouderen, heeft door Frisser Websolutions en marketingadviesbureau trajectM hun langverwachte website gekregen. Stichting Dagopvang Weert is trots dat het de nieuwe website van de Huiskamers voor Ouderen kan presenteren: www.dehuiskamerweert.nl Op de website, die vooral bedoeld is om potentiële bezoekers en vrijwilligers, mantelzorgers en professionele krachten een indruk binnen onze Stichting te geven. Hierdoor kan men de keuken kijken van Stichting Dagopvang Weert en hun unieke vrijwilligerswerk.


Met deze website hoopt de stichting meer naamsbekendheid te krijgen in Weert en omgeving. De huiskamers kunnen bezocht worden door iedereen in de gemeente Weert, dus ook uit Stramproy, Swartbroek, Laar e.d.. Daarnaast hopen ze dat de naamsbekendheid kan bijdrage om het tekort aan vrijwilligers op te lossen, want De Huiskamers kunnen alleen bestaan door de geweldige inzet en bijdrage die hun vrijwilligers dagelijks geven aan de bezoekers.

Ons werk
Stichting Dagopvang Weert is een organisatie die oudere mensen helpt de dagen weer op een leuke manier te laten doorkomen. Structuur te geven en contact te leggen met andere.
In de vorm van 'Huiskamers' worden deze mensen met veel plezier ontvangen door de medewerkers van de Stichting. Medewerkers die overigens allemaal op vrijwillige basis een steentje bijdragen.

De Huiskamers hebben als doel kwetsbare ouderen een gezellige morgen en/of middag aan te bieden en zodoende de mantelzorger op dat dagdeel te ontlasten.
De Huiskamer is een aanvulling en verbreding van bestaande voorzieningen voor ouderen.
De gasten bouwen sociale contacten op en raken daardoor uit hun isolement.
In de huiskamers is veel begeleiding en aandacht voor iedere gast zodat hij/zij zich thuis voelt.
Samen met andere hulpbehoevende ouderen wordt een gezellig praatje gemaakt, spelletjes gedaan, koffie gedronken, gelachen en gehuild. Er worden creatieve activiteiten gedaan, kringgesprekken, een quiz gehouden en uitstapjes georganiseerd. Bij de Huiskamer "de roos" is het zelfs mogelijk een warme maaltijd te gebruiken en de hele dag te blijven.
Het motto is "Niets moet, "bijna" alles mag"

Voor wie is de 'Huiskamer' bedoeld?
Ouderen die (meestal) op hulp aangewezen zijn vanwege het slechte lopen, zien en/of horen.
Ouderen die dreigen te vereenzamen en geen gebruik maken van bestaande sociale activiteiten. Deze zijn vaak niet geschikt voor hen vanwege te weinig opvang, begeleiding en te grote groepen.
Mensen die niet zelf kunnen komen of door anderen gebracht kunnen worden, worden door de vrijwilligers van de Huiskamer opgehaald worden en weer thuisgebracht. Het vervoer is gratis.

Marketingadviesbureau trajectM en Frisser Websolutions uit Weert zijn verantwoordelijk voor de realisatie van de nieuwe website. Zij hebben deze website geheel belangeloos voor de Stichting Dagopvang Weert gemaakt.

Wilt u na het lezen van de website graag bij één van de huiskamers als vrijwilliger aan de slag, dan kunt u bellen met Johan Wouters op telefoonnummer 0495-530102.
Mocht u niet in de gelegenheid zijn de website te bezoeken dan kunt u bellen naar telefoonnummer 0495-539952 voor het aanvragen van een folder.




Ingezonden persbericht