CD&V

Persmededeling van CD&V 21 April 2005

PROFLIGA SLAAT DE BAL MIS

Met verbazing namen CD&V-Kamerlid Dirk Claes en CD&V-Europarlementslid Ivo Belet kennis van de 'woedende' reactie vanwege de voorzitter van de Belgische Profliga op hun voorstellen ter hervorming van het Belgische voetbal.

Deze voorstellen werden reeds meer dan zes maanden geleden voorgesteld en de reactie is een beetje aan de late kant. Dirk Claes:'Toen al hebben we alle clubs uit de Belgische nationale voetbalcompetitie op de hoogte gebracht van onze voorstellen. Veel mensen uit de Belgische sportwereld, ook leden van diezelfde Profliga, reageerden uitermate positief op ons initiatief! Bovendien heeft ook Michel Preud-Homme ondertussen een aantal voorstellen in die richting gelanceerd.'

Verder maakt Profliga-voorzitter Philips, verkeerdelijk melding van een mogelijke afschaffing van het plafond waarop de RSZ-bijdrage van een speler wordt berekend. Nergens in de voorstellen wordt er daarvan gewag gemaakt. De voorzitter is dus duidelijk niet goed op de hoogte van het intiatief dat de CD&V'ers namen. Bovendien hebben Dirk Claes en Ivo Belet slechts één bedoeling: in de toekomst meer jongeren en kans te geven om door te stoten naar een plaats in het eerste elftal. Op deze manier kunnen we via de jeugd proberen het Belgisch voetbal op een hoger niveau te tillen. En dat zou toch ook het doel moeten zijn van de Profliga? Of niet?

Claes en Belet betreuren dat de voorzitter van de Profliga zomaar uithaalt naar hun voorstellen zonder hen eerst te contacteren. Zij zullen samen de voorzitter uitnodigen om de gelanceerde voorstellen te bespreken en indien nodig verder uit te werken.

Dirk Claes
Ivo Belet


CD&V
Wetstraat 89
1040 Brussel
Tel : 02.238.38.11
Fax : 02.230.43.60
www.cdenv.be
E-mail : inform@cdenv.be