Gemeente Tilburg

28-2-2005
Voetbalcongres voor ondernemers in Willem II-stadion Eerste evenement in speelstad Tilburg in aanloop naar FIFA WK tot 20

Hoe maak je van je bedrijf 'een scorende spits'? Dat is de titel van en kernvraag op het congres dat de gemeente Tilburg in samenwerking met Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging, en BVO Willem II organiseert als voorbereiding op het FIFA Wereldkampioenschap voetbal tot 20 jaar.

Het congres vindt plaats op donderdag 21 april in het Willem II stadion. De titel wordt ook zeer letterlijk genomen: geïnteresseerde ondernemers krijgen de mogelijkheid te lunchen op de middenstip en penalty te schieten op Willem II-keeper Oscar Moens. Jeroen Latijnhouwers van het RTL-programma Editie NL is dagvoorzitter voor het congres, dat zich met name richt op Brabantse ondernemers.

Interessante namen uit zowel de sport- als zakenwereld zijn als sprekers aangetrokken voor het congres. Zoals Robert Maaskant, trainer Willem II die het spits afbijt. Jan Kamminga, voorzitter van metaalbond FME-CWM, Joop Alberda , voormalig directeur tot januari 2005, spreekt evenals NOC*NSF, die als volleybalcoach met zijn team in 1996 goud won in Atlanta. Ook burgemeester Vreeman levert een bijdrage aan het congres. Tijdens het congres worden verder de resultaten gepresenteerd van een onderzoek van de Universiteit van Tilburg naar de maatschappelijke waarde van Willem II voor Tilburg.

Loting
Tilburg is speelstad voor het FIFA WK-voetbal tot 20. Het toernooi wordt gespeeld in juni. In totaal worden acht groepswedstrijden en een kwartfinale in Tilburg gespeeld. Het Nederlands elftal zal tenminste één wedstrijd in het Willem II stadion spelen. Zondag 6 maart vindt de loting plaats in Utrecht waarna bekend is welke landen in Tilburg zullen spelen.

Meer informatie
Meer informatie over het congres, kunt u vinden via www.tilburg.nl. Hier kan ook het inschrijfformulier worden gedownload. . U kunt ook mailen naar marieke.van.der.meijs@tilburg.nl.