Provincie Noord-Brabant




Meer aandacht van de provincie gewenst voor nationale parken

Provinciale Staten krijgen boek
over Nationale Parken

Voorafgaand aan de vergadering van Provinciale Staten op 21 april, 's avonds om 19.00 uur, zal de coördinator van het Grenspark De Zoom - Kalmthoutse Heide het boek "Nationale Parken" aanbieden aan de leden van Provinciale Staten. Commissaris van de Koningin mevrouw J.R.M. Maij - Weggen zal het eerste boek in ontvangst nemen.

Het boek is een presentje van de drie Nationale Parken die Brabant rijk is: De Biesbosch, De Loonse en Drunense Duinen, en de Zoom - Kalmthoutse Heide. Nationaal Park De Groote Peel doet niet mee aan de actie omdat dit park grotendeels in Limburg ligt.

Marten Wiersma, coördinator van het Grenspark De Zoom- Kalmthoutse Heide, biedt het boek namens de drie parken aan, om daarmee meer aandacht te krijgen voor de Nationale Parken in Brabant. De Nationale Parken worden onderhouden met geld van het Rijk dat geoormerkt is. Na een beleidswijziging wordt deze manier van financieren gedecentraliseerd, en moeten provincies geld reserveren voor het onderhoud van de Nationale Parken via hun Investeringsbudget Landelijk Gebied. (ILG)
"Juist Statenleden zijn vaak veel te druk om de tijd te nemen om te ontdekken hoe bijzonder en mooi onze Nationale Parken zijn. Met dit boek kunnen ze al bladerend ontdekken dat investeren in een Nationaal Park goed besteed geld is," aldus Wiersma.

Het boek 'Nationale Parken in Nederland' is een uitgave van de Samenwerkende Nationale Parken en de ANWB. Het is geschreven door Frans Buissink en verkrijgbaar in de boekhandel en bij de ANWB. Prijs E 14,50.