Gemeente Leiden

P E R S U I T N O D I G I N G

Eerste paal appartementen 'Schakels' woonwijk Roomburg Leiden

De eerste paal van het project 'Schakels' in de woonwijk Roomburg in Leiden, gaat op donderdag 21 april de grond in. Wethouder Hillebrand van de gemeente Leiden geeft hiermee het officiële startsein voor de bouw van 81 appartementen, verdeeld over zeven woontorens. De gemeente realiseert het deelproject 'Schakels' in samenwerking met aannemersbedrijf Van der Linden uit Alphen aan den Rijn.

U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn op donderdag 21 april om 15.30 uur, op bouwterrein Roomburg. Na afloop van het officiële gedeelte is er een receptie in restaurant 'Allemansgeest', Hofweg 55 in Voorschoten.

Appartementen 'Schakels'

'Schakels' bestaat uit 81 appartementen. Op de bovenste etages komen om en om één of twee penthouses. De parkeergarages zijn bedekt met mos-sedum zodat deze een geheel vormen met het groen buiten. INBO architecten uit Rijswijk heeft de appartementen ontworpen.

Milieuvriendelijk
Woonwijk Roomburg wordt op een milieuvriendelijke manier gebouwd, het zogeheten duurzaam bouwen. Bij de appartementen 'Schakels' is dit onder andere terug te vinden in de gebalanceerde ventilatie. Dit zorgt voor een zuinig energieverbruik.

Nadere informatie: Floor van Deursen, afdeling Communicatie van de dienst Bouwen en Wonen, tel. 071 - 516 57 07 / 06 - 514 051 20, of www.leiden.nl.


---- --
Routebeschrijving naar bouwterrein Roomburg

Auto
Vanuit Rotterdam de A13 volgen, richting Den Haag. Bij het Prins Clausplein de A4 volgen, richting Amsterdam.
Vanuit Utrecht de A12 volgen, richting Den Haag. Bij het Prins Clausplein de A4 volgen, richting Amsterdam.
Vanuit Amsterdam de A4 volgen, richting Den Haag.
Vanuit alle richtingen geldt: eraf bij afrit 6a, Leiden Oost en borden 'Roomburg' volgen.

Komende vanaf de A4 rijdt u via de Willem van der Madeweg langs het projectbord Roomburg. Na dit bord neemt u de tweede weg links. U rijdt nu het bouwterrein op.

Bus
Buslijn 28, richting Roomburg, uitstappen bij halte Leiden - Zaalbergweg. De bus rijdt vanaf Leiden Centraal Station.

Trein (vanaf station circa 30 minuten lopen tot de Kanters directiekeet) Uitstappen bij NS Station Leiden Lammenschans, rechtsaf, langs het spoor lopen over de Melchior Treublaan. Deze straat buigt na circa 500 meter naar links. Hier volgt u niet de Melchior Treublaan, maar blijft u via het voetpad/ fietspad rechtdoor lopen. Bij de verkeerslichten steekt u de Kanaalweg over. U blijft rechtdoor lopen, over de brug en u volgt het fietspad dat uitkomt op de Zaalbergweg. (Links is de Le Pooleweg waar het gebouw van DZB ligt) Wilt u doorlopen naar de directiekeet van Kanters op het bouwterrein Roomburg dan volgt u de Zaalbergweg, volg de bocht naar links en ga bij de t-splitsing rechts, De Heyderweg. Aan het einde van deze weg komt u uit op de Willem van der Madeweg. Hier gaat u naar links, u loopt langs het projectbord van Roomburg. Na dit bord neemt u de tweede weg links, ook dat is een ingang tot het bouwterrein. Deze weg maakt een bocht naar rechts, na die bocht ziet u de keet liggen.

Fiets (vanuit het centrum van Leiden)
Fiets naar NS Station Leiden Lammenschans. Zie verder de route onder 'trein'.


---- --
Routebeschrijving Restaurant Allemansgeest, Hofweg 55 in Voorschoten

Per auto A4
Komende vanuit Rotterdam/Den Haag/Utrecht/Amsterdam/Schiphol: Neem afslag 7 (Zoeterwoudedorp/Leiden/Voorschoten). Via N206/N447 richting Voorschoten. Op Voorschoterweg, direct na VW/Audi-dealer/BP aan linkerhand, Hofweg in rijden.

Per auto via A44
Komend vanuit Den Haag/Wassenaar e.o., in Wassenaar (op kruispunt Den Deijl) richting Voorschoten aanhouden. U rijdt naar Voorschoten via Papeweg. In centrum Voorschoten, linksaf richting Leiden (Leidseweg). Direct voor VW/Audi-dealer/BP aan rechterhand, rechtsaf Hofweg in rijden.

Per auto vanuit Amsterdam/Schiphol e.o.
Neem afrit 8 (Leiden/Katwijk). Richting Leiden/Voorschoten aanhouden. Via Plesmanlaan N206/N447 (Churchilllaan), aan het einde rechtsaf (Voorschoterweg). Direct na VW/Audi-dealer/BP aan linkerhand, linksaf Hofweg inrijden.

Per auto vanuit Leidschendam/Leiden e.o.
Richting Voorschoten de provinciale weg N447 aanhouden.

Parkeren
U kunt in de directe omgeving van het restaurant, op eigen terrein van Allemansgeest uw auto vrij parkeren.

Fietsers
Restaurant Allemansgeest is via de diverse fietsroutes o.a. van/naar Leidschendam/Voorschoten/ Leiden e.o. eveneens makkelijk te bereiken.

Openbaar vervoer
Vanuit station Voorschoten met bus 45. Er is een halte vlakbij Allemansgeest. Vanuit Leiden en Leidschendam eveneens met bus 45.


---- --