Landstede


Landstede Office Support opent deuren

Donderdag 21 april opent Landstede Office Support officieel de deuren. Dit bureau maakt onderdeel uit van de opleiding secretarieel. Het lokaal van de opleiding heeft vijftig, compleet uitgeruste werkplaatsen voor de secretaresses in opleiding. Behalve interne dienstverlening, is het ook de bedoeling dat de leerlingen gaan werken voor externe bedrijven.

Je kunt het vergelijken met een soort uitzendbureau. Een aantal leerlingen uit niveau 2, 3 en 4 heeft al opdrachten verricht voor verschillende afdelingen binnen Landstede. Daarbij moet je denken aan: mailings versturen, notuleren of belacties. Dit zouden ze natuurlijk ook prima voor andere bedrijven kunnen doen, vertelt docent Hetty Janszen.
De leerlingen die willen werken bij het Landstede Office Support moeten ook daadwerkelijk solliciteren. Vier docenten vormen de directie van het bureau.

In bedrijf
De praktijk staat centraal bij deze opleiding. Leerlingen leren hoe ze een congres of een vergadering moeten organiseren, een enquête moeten uitwerken en hoe ze moeten archiveren.
We leren ze in de praktijk van A tot Z hoe ze bijvoorbeeld als gastvrouw moeten optreden of hoe ze een telefoongesprek netjes afronden. Mochten de leerlingen tegen problemen oplopen, dan organiseren we een les of een workshop rondom dit onderwerp. Inmiddels hebben we onze eerste, externe klus gehad. De leerlingen van Landstede hebben voor een organisatie een belronde verzorgd. Dat was een zodanig succes dat we nu op zoek gaan naar nog meer bedrijven waar onze leerlingen voor kunnen gaan werken, vertelt Hetty Janszen.

In praktijk
De 17-jarige studente van Landstede, Suzanne van Wandelen, heeft meegewerkt aan de belactie. Dit simulatielokaal, en tegelijkertijd het Landstede Office Support, is een enorm pluspunt voor de opleiding en voor ons. Als je het werk in het echt mag doen, leer je veel meer dan wanneer je het in een studieboek zou lezen, zegt Suzanne. Haar 17-jarige medestudente, Sandra Vos, beaamt dit: Bovendien kun je hier zelfstandig werken en als je even niet weet hoe iets werkt, krijg je voldoende ondersteuning.

Meer informatie
Belangstellenden of bedrijven die meer informatie willen over de opleiding secretarieel bij Landstede kunnen contact opnemen met Hetty Janszen of Esther Heideveld, telefonisch te bereiken via (0341) 437937.

Ook zijn ze welkom op de feestelijke, officiële opening van Landstede Office Support op donderdagavond 21 april, van 19.45 tot 21.45 uur aan het Westeinde 33 in Harderwijk. In dat geval graag aanmelden via e-mail: hjanszen@landstede.nl.

Opleidingen Secretarieel