Gemeente Haaksbergen

Parkeerschijf op meer plekken verplicht

Rond het centrum zal op veel plekken de parkeerschijf nodig zijn maar er mag wel iets langer geparkeerd worden. De raad heeft besloten het kort parkeren uit te breiden door de blauwe zone uit te breiden. In deze zone mag dan anderhalf uur geparkeerd worden. Het gaat om de parkeerplekken rond de centrumring. Bij wijze van proef wordt de parkeerschrijf verplicht in de Von Heijdenstraat en Ruisschenborg. Het betaald parkeren komt daar voorlopig voor één jaar te vervallen. De raad wil de econonie in deze omgeving een impuls geven. In juni komen vermoedelijk de borden en strepen op de weg. De maatregelen zijn dan vlak voor de vakanties van kracht.

Locaties
De parkeerschijf is straks verplicht op de volgende locaties:
* op de parkeerplaats bij de Jumbo

* in de parkeerkuil achter de Aldi (tegenover De Bouwmeester)
* op de parkeerplaats achter Albert Heijn en achter Dirk van den Broek

* op het terreintje op de hoek Blankenburg/Blankenburgerstraat (naast de Egyptenaar) en ter hoogte van de winkels in dat deel van de Blankenburg

* bij de dr.Prinsstraat, inclusief de nieuw aan te leggen parkeerplaatsen op het busstation

* op de parkeerplaats achter het gemeentehuis (was al sprake van een gedeelte blauwe zone).

Maatwerk
Te zijner tijd zal het parkeerterrein achter Te Lintelo alleen voor vergunninghouders beschikbaar zijn. De bewoners van de Eyssinkhof komen straks voor een dergelijke vergunning in aanmerking. De bewoners van de dertien appartementen boven supermarkt Jumbo kunnen ontheffing krijgen van de verplichting een parkeerschijf te gebruiken op de parkeerplaats bij de Jumbo. Op rijdagen van de MBS zullen ook een beperkt aantal bezoekers van de MBS hier iets langer kunnen parkeren om een treinrit te kunnen maken. Daarover is met de MBS een regeling getroffen. De bewoners krijgen hierover nog rechtstreeks bericht.

Naar boven