Gemeente Den Helder

21-04-2005
Startsein werkzaamheden Schootenweg

Maandag 11 april gaf wethouder R. Waltmann het startsein voor de herinrichting van de Schootenweg.
De nieuwe Schootenweg moet het karakter krijgen van een stadsstraat: vriendelijk, veilig, toegankelijk en een mooie entree richting het centrum.

Twee fasen
De herinrichting wordt in twee fasen uitgevoerd. Eerst is het gedeelte tussen de Ravelijnweg en de Nijverheidsweg aan de beurt. Daarna volgt het gedeelte tussen de Nijverheidsweg en de Kievitstraat. Tijdens de eerste fase blijft de Nijverheidsweg vanuit het centrum nog bereikbaar. De rest van het tracee tot aan de Ravelijnweg wordt afgesloten voor al het verkeer, behalve voor fietsers. Omleiding van het verkeer vindt plaats over het industrieterrein Westoever.

Zodra begonnen wordt met de tweede fase is de wijk De Schooten niet meer via de oostkant vanuit het centrum bereikbaar, uitgezonderd het fietsverkeer. Het verkeer wordt vanuit en naar het centrum geleid via de Nieuweweg/Ravelijnstraat. Deze tweede fase duurt drie weken. Overigens blijft de evenementenhal Quelderduijn wel bereikbaar in deze periode. Hiervoor wordt waarschijnlijk een noodweg van platen aangelegd.

De herinrichting van de Schootenweg gaat zon twee maanden duren. Volgens de planning begint de aannemer in de week van 13 juni aan de tweede fase. Het weer kan overigens van invloed zijn op deze planning.