Lekstroom 11.50 uur

Utrecht 21-04-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Controles

VIANEN/SCHALKWIJK De politie heeft woensdagmiddag 20 april een gordel- en snelheidscontrole gehouden op de Stuartweg en de Provinciale weg.

Op de Stuartweg schreven de politieagenten 7 bekeuringen uit. Vijf keer voor het niet dragen van de autogordel en twee keer voor het overschrijden van de toegestane maximum snelheid van 50 kilometer per uur. De hoogst gemeten waarde was 71 kilometer per uur.

Op de Provinciale weg werden 21 bekeuringen uitgeschreven voor overschrijding van de maximum snelheid van 80 kilometer per uur. Hier was de hoogst gemeten waarde 98 kilometer per uur.

Winkeldiefstallen

NIEUWEGEIN De politie heeft woensdagmiddag, om 17.30 uur, een 20-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Hij had bij een winkel aan de Passage een kledingstuk ter waarde van 115 euro gestolen. Op het politiebureau bleek dat de man ook niet beschikte over een geldige verblijfsvergunning. Hij werd overgedragen aan de vreemdelingendienst.

NIEUWEGEIN Dezelfde dag, om 18.05 uur, werd in een andere winkel aan de Passage een 19-jarige inwoner van Nieuwegein aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

De man had etenswaren ter waarde van 14 euro gestolen. Op het politiebureau bleek dat de verdachte een valse naam had opgegeven. Hij kreeg twee processen-verbaal en mocht later op de avond weer naar huis.

Rijden onder invloed

NIEUWEGEIN De politie heeft donderdagmorgen, om 00.20 uur, een 22-jarige inwoner van Nieuwegein aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De man werd als bestuurder van zijn personenauto gecontroleerd op de Nedereindse weg en blies 460 ug/l op de ademtestapparatuur. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur en een proces-verbaal.