Gemeente Echt-Susteren


Groenberichten. van uw gemeente (21-04-2005)

Veiligheidskeuring speeltoestellen
Vanaf 18 april start de jaarlijkse keuring van alle speeltoestellen in onze gemeente. Dit is een wettelijke zorgplicht en de keuring en rapportage is aan strenge eisen onderhevig.

Jaarlijks gebeuren er volgens de gegevens van het Keurmerkinstituut in Nederland ongeveer 14.000 ongelukken op speelplaatsen. Van al die ongelukken is een belangrijk deel te wijten aan de onveiligheid van speeltoestellen en daarom zien we het als onze taak om hier als gemeente streng op toe te zien.

Naar verwachting zal een deel van de toestellen verwijderd moeten worden na de inspectie. Deze toestellen worden gemarkeerd met markeerverf en daarna zo snel mogelijk verwijderd door de gemeentelijke buitendienst. Kapotte speeltoestellen worden waar mogelijk gerepareerd. Dit zal zo snel mogelijk na de keuring gebeuren.

Vervanging van verwijderde toestellen wordt binnen de budgettaire mogelijkheden uitgevoerd. Ook wordt bekeken of vervanging nodig is.

Selectieve onkruidbestrijding verhardingen
Vorig jaar is het onkruid tussen de bestratingen en halfverhardingen op een selectieve manier bestreden. Het voordeel van deze methode is dat met een minimum aan middelen een maximale bestrijding wordt uitgevoerd.

Infra-rode sensoren meten waar onkruid staat en spuiten alleen op die plekken. Dit is minder belastend voor het milieu en economisch het meest efficiënt. Ook dit jaar doen we het weer op die manier. De bespuiting zal over twee beurten worden verdeeld. De eerste beurt vindt plaats vanaf 22 april (afhankelijk van de weersomstandigheden) en duurt een week. De bebouwde kernen zullen als eerste behandeld worden en daarna de buitengebieden. De tweede bespuiting vindt vermoedelijk eind juni plaats, echter e.e.a. is afhankelijk van weersomstandigheden.

Heeft u vragen?
Onze medewerkers staan u graag te woord! Neem gerust contact op, tel. 0475 478 478 en vraag naar de afdeling Openbare Werken / Groenbeheer.