Gemeente Goes

Persbericht

Duizendste bezoeker Goes 600 Gemeentearchief Goes

Het gemeentearchief van Goes mocht maandag (18 april 2005) de duizendste bezoeker van dit jaar welkom heten. Toevallig waren dit drie bezoekers tegelijk, namelijk drie leerlingen van de Pontes Scholengroep (Goese Lyceum) locatie Bergweg: Bram Priem, Edwin Coomans en Bobby van Rookhuizen

Eerder al hadden zij in groepsverband een bezoek gebracht aan het archief. Hierdoor geïnspireerd kwamen ze op het idee om in het archief onderzoek te komen doen voor hun werkstuk.

De leerlingen werden op de foto gezet en ontvangen namens de Gemeente Goes de recentelijk uitgegeven bijzondere strip "Tijdreis door de geschiedenis van Goes", een stripboek met striptekencursus van Danker Jan Oreel. Deze uitgave is in de boekhandel niet verkrijgbaar. In juni van dit feestjaar wordt het stripboek uitgebracht zonder tekencursus.

Bezoekersaantal neemt toe

Het aantal bezoekers van het gemeentearchief neemt zienderogen toe in dit bijzondere jaar dat Goes 600 jaar stadsrechten viert. De publiciteit over Goes 600 en de presentatie van de lesbrief 600 jaar stad Goes, een gezamenlijk project van het Gemeentearchief, het Historisch Museum en het Centrum voor de Kunsten, zorgt er blijkbaar voor dat de interesse in het erfgoed van de eigen omgeving en de bijbehorende geschiedenis aangewakkerd is.

Er zijn veel reacties op de lesbrief binnengekomen van geïnspireerde docenten van Pontes, Buys Ballot en Sint Willibrord, maar ook van leerkrachten uit het basisonderwijs, die hun klas op een andere manier kennis willen laten maken met het archief, omdat het dé plaats is waar informatie over het verleden te halen is.

Het veranderende stadsbeeld en de publiciteit over dit feestjaar dragen bij aan de nieuwsgierigheid van de inwoners van Goes. De lezingen en exposities over de geschiedenis van Goes verleidt historici om weer eens in de archieven en boeken over Goes te duiken.

De gemeente Goes organiseert allerlei educatieve activiteiten rond Goes 600. Recentelijk is door de gemeente Goes ook een lespakket voor het basisonderwijs uitgebracht, "Het boek van Soetje van der Goes", een musical ter gelegenheid van 600 jaar stadsrechten Goes met bijbehorende cd-rom.

Het gemeentearchief van Goes is gevestigd in de Wijngaardstraat 3 te Goes.

Tel: 0113-249787 Voor educatie: mevrouw G.H.A. de Jong of de heer F.H. de Klerk

Openingstijden: maandagochtend t/m vrijdagochtend van 9:00 tot 12:00 uur en maandagmiddag t/m donderdagmiddag van 13:00 tot 17:00 uur.