Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

Geen deeltijdindicaties meer in de WSW: een positieve ontwikkeling?

Oproep om uw ervaringen aan ons door te geven
---

Mensen die een WSW-indicatie aanvragen en een medische urenbeperking hebben, kregen vroeger slechts een deeltijdindicatie voor de WSW en daarmee een deeltijdaanstelling en een deeltijdloon. Velen hadden vervolgens aanvullend bijstand.
Dit werd als onrechtvaardig ervaren omdat mensen tenslotte vanwege medische beperkingen niet volledig kunnen werken. De CG-Raad heeft dit diverse malen bij het ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid aangekaart.

In deze situatie is inmiddels verandering gekomen. Sinds de indicatiestelling per 1 januari 2005 is overgegaan naar het CWI worden er geen deeltijdindicaties meer gesteld. Men krijgt simpelweg wel of geen WSW-indicatie. Het werk zal vervolgens aangepast moeten worden aan het feit dat men een medische urenbeperking heeft. Dit lijkt een positieve ontwikkeling.

Graag hoort de CG-Raad van mensen die in die situatie verkeren (dus mensen met een medische urenbeperking en een positieve WSW-indicatie) hoe het hen vergaat. Worden het werk en de werktijden daadwerkelijk aangepast? U kunt dit melden bij het Meldpunt van de CG-Raad, telefoon 030 - 297 04 04, bereikbaar op maandag t/m donderdag van 9.00 tot 13.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur, of via de e-mail: meldpunt@cg-raad.nl, onder vermelding van 'WSW-indicatie'.

---