Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 21 april 2005

Politie, doaune en Marechaussee houden gezamenlijke controle

BREDA: De politie van het district Breda heeft in de nacht van woensdag op donderdag in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee en de douane een gezamenlijke controle gehouden. In het buitengebied van Baarle-Nassau en Chaam werden 70 voertuigen gecontroleerd. Een 62-jarige bestuurder uit Breda bleek aan de Moerstraat in Breda rond 00:15 uur onder invloed van alcohol achter het stuur te zitten. Op het bureau blies hij op het ademanalyseapparaat een waarde van 420 ug/l. Met een rijverbod van vier uur is hij na verhoor heengezonden. Een tweede bestuurder kreeg een proces-verbaal voor het weggooien van afval. Aan Hazeldonk werden 150 voertuigen gecontroleerd. In totaal werden 12 bekeuringen uitgedeeld voor onjuiste of defecte verlichting (6), een verlopen APK-keuring, het niet kunnen tonen van kentekenbewijs, achteruitrijden op de snelweg, geen legitimatiebewijs kunnen tonen (2), rijden tijdens een ontzegging. Een 35-jarige inwoner van Merksem (B) bleek nog een gevangenisstraf van 41 dagen uit te moeten zitten. Hij is ingesloten in een politiecel.

Politie houdt drugstoeristen aan voor vuurwapenbezit

BREDA: De politie heeft woensdagavond een 22-jarige inwoner van Szczecinek (Polen) en een 21-jarige inwoner van Hannover (D) aangehouden. Een oplettende getuige meldde aan de politie dat een van het tweetal aan de Vredenburgchsingel een vuurwapen had gericht op een onbekend gebleven auto. Toen de politie ter plaatse kwam ging zij op zoek naar het tweetal. Aan de Fellenoordstraat liep een duo dat aan de opgegeven signalementen voldeed. Door de agenten werd geen risico genomen. De twee mannen zijn door de agenten naar de grond gebracht en gefouilleerd. Bij de in Duitsland verblijvende man werd een vuurwapen aangetroffen. Na onderzoek bleek dit een gaspistool te zijn. Het wapen is in beslag genomen. Volgens het tweetal waren zij naar Nederland gekomen om een kleine hoeveelheid drugs te kopen voor eigen gebruik. In de auto van de verkoper kregen zij onenigheid en zijn de auto uitgevlucht, waarna met het wapen op de auto was gericht. Op de plaats van de aanhouding werd een kleine hoeveelheid (enkele grammen) harddrugs aangetroffen. De drugs zijn in beslag genomen. De twee verdachten zijn in verzekering gesteld en worden vrijdag voorgeleid aan de rechter commissaris.

Verkeersongeval met letsel

ETTEN-LEUR: Bij een verkeersongeval op de rotonde van de Statenlaan en Concordialaan is woensdagavond een 57-jarige inwoner van Etten-Leur licht gewond geraakt. Een 64-jarige automobilist uit Etten-Leur reed over de Concordialaan uit de richting Deken Koopmanslaan en verleende op de kruising geen voorrang aan het slachtoffer. De fietser reed op een voorrangsweg. De man is met een hoofdwond overgebracht naar de huisartsenpost.

Man slachtoffer van wisseltruc

BREDA: Een 66-jarige inwoner van Breda is donderdagmiddag rond 14:00 uur slachtoffer geworden van een wisseltruc. De man werd aan de Wilhelminastraat in het engels aangesproken door een onbekende man die vroeg of hij geld kon wisselen. Nadat hij zijn portemonnee uit zijn broekzak had gehaald en wat klein geld had gewisseld liep de man weg in de richting van het Van Coothplein. Later vertrouwde het slachtoffer de zaak niet. Toen hij vervolgens zijn portemonnee controleerde bleek dat er een aantal eurobiljetten uit waren gestolen.

Inbraak uit woning

BREDA: Aan de Julianlaan is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken in een woning. De dader kwam binnen na het forceren van de achterdeur. De politie is gestart met een buurtonderzoek. De buit bestaat uit enkele mobiele telefoons.

RIJSBERGEN: Aan de Oranjestraat is in de nacht van woensdag op donderdag geprobeerd in te breken in een woning. De dader kwam binnen na het openbreken van een klepraampje. De dader is vermoedelijk gestoord in zijn werkzaamheden. Er wordt niets vermist.

Auteur: Henk Snepvangers