Deelgemeente Oud-West Amsterdam


Parkeergarage Staringplein: Ballast Nedam Infra Noord West zegt samenwerking met CVSS op

Ballast Nedam Infra Noord West, de hoofdaannemer van de bouw van de ondergrondse mechanische parkeergarage voor vergunninghouders in Oud-West, zegt per direct de samenwerking met het Eindhovense bedrijf CVSS (Computerised Vehicle Storage Systems) op. Gisteravond is de Raadscommissie Stadsdeelwerken hierover geïnformeerd. Ballast Nedam Infra Noord West zal nu zelf de verantwoordelijkheid voor het mechanische systeem op zich nemen en streeft ernaar de garage binnen twaalf weken op te leveren. Stadsdeel Oud-West heeft vertrouwen in de voortgang van de samenwerking met Ballast Nedam Infra Noord West.

De openstelling van de volautomatische parkeergarage voor vergunninghouders in Oud-West laat al enkele maanden op zich wachten. Het stadsdeel heeft voor de bouw van de parkeergarage een totaalovereenkomst met Ballast Nedam Infra Noord West afgesloten voor de oplevering van een mechanische parkeergarage eind januari 2005. Ballast Nedam Infra Noord West heeft CVSS als onderaannemer opdracht gegeven voor het construeren, leveren en monteren van het automatische parkeersysteem, inclusief de technische installatie. CVSS heeft niet voldaan aan haar contractuele verplichtingen tegenover Ballast Nedam Infra Noord West.

In januari 2004 is gestart met de bouw van de eerste ondergrondse volautomatische parkeergarage in Oud-West. Dit betekent dat de bestuurder de auto achterlaat in een inrijhuisje en dat de auto mechanisch op een plaats ondergronds wordt gebracht. De bestuurder kan dus zelf niet in de garage. De parkeergarage is vooralsnog alleen bestemd voor vergunninghouders. Tegelijkertijd met de bouw van de garage is ook het Staringplein vernieuwd. Het meest opvallend is een ovaal grasvlak met in het midden een aantal hemelbomen. Ook zijn er zitbanken geplaatst en is het plein opnieuw bestraat.