Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


21 april 2005


Plaatsvervangend korpschef Van den Berge geïnstalleerd


Ermelo, 21/4- Donderdagmiddag (21/4) is de heer Herman W.A. van den Berge geïnstalleerd als plaatsvervangend korpschef van de politieregio Noord- en Oost-Gelderland. Hij volgt hiermee de heer H. Mos op, die binnenkort de politie gaat verlaten wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.
Tijdens de installatiebijeenkomst in het hotel/congrescentrum "Heerlickheijd van Ermelo", werd de nieuwe politiecommissaris en genodigden toegesproken door de korpschef van de politieregio de hoofdcommissaris J.J. Hoogendoorn.
Ook de vervangend korpsbeheerder, de burgemeester van Doetinchem, Mw. M. Horselenberg, de hoofdofficier van justitie van het arrondissement Zutphen Mw. L.M. van Zanten en de voorzitter van de ondernemingsraad de heer H. Petersen voerden tijdens de bijeenkomst het woord.
De nieuwe plaatsvervangend korpschef is 49 jaar oud, gehuwd en vader van vier kinderen. Hij is afkomstig uit Den Haag, waar hij recentelijk directeur was van het gebied Haaglanden I.
In zijn loopbaan bekleedde hij onder meer de functies van Chef van het Stafbureau Geüniformeerde Politie, Projectleider vorming regiokorps Haaglanden en directeur Centrale Operationele Diensten.