Gemeente Giessenlande


Slotfestival met Uitkomsten Open Huizen in De Til in Giessenburg

Uitnodiging

De afgelopen twee weken nam u wellicht deel aan Tijd voor Toekomst en bezocht u van 14 tot en met 24 maart een van de Open Huizen. De gemeenteraadsleden hebben diverse gesprekken met inwoners gevoerd. Van alle bezoekers leverden ruim ruim driehonderd mensen een reactieformulier in. U bent natuurlijk benieuwd naar de uitkomsten. Daarom nodigt de gemeenteraad u van harte uit om op 21 april naar het slotfestival in De Til in Giessenburg te komen.

U kunt binnenlopen tussen 19.00 uur en 22.00 uur.
U vindt de Til aan de Breestraat 1 in Giessenburg.

Wij willen u graag van deze eerste uitkomsten op de hoogte stellen. Daarnaast is er, dankzij uw bijdrage een aantal discussiepunten naar voren gebracht waarover wij met u verder van gedachten willen wisselen.

Het zal zeker geen saaie avond worden. De toekomst van Giessenlanden is natuurlijk een heel serieuze zaak. Maar serieuze zaken hoeven niet saai te zijn. We hebben dan ook een leuk en afwisselend programma voor u samengesteld.

Discussie aan de dorpstafel
Om te beginnen is het mogelijk om samen met dorpsgenoten over thema's die uw dorp aangaan te praten aan uw eigen dorpstafel. De gesprekken aan de zeven dorpstafels worden gevoerd aan de hand van discussiepunten die tijdens de Open Huizen door mensen zelf zijn aangedragen. Raadsleden nemen ook deel aan deze rondetafelgesprekken.

Uitkomsten Open Huizen
In het eerste uur van de avond wordt u op de hoogte gebracht van de uitkomsten van de open huizen. En wordt verder ingegaan op de "hete hangijzers" die uit uw reacties bleken.

Zichtbaar
Bent u meer iemand die dingen wil doen in plaats van praten. Ook dat kan. In werkateliers kunt u aan de slag om het beeld van de toekomst in te vullen. Er zijn computers beschikbaar zodat geschikt materiaal zoals foto's, illustraties en teksten van Internet gehaald kan worden.

Dorp en gemeente
In de foyer bestaat de mogelijkheid om zelf met inwoners van de gemeente of uw dorp in gesprek te gaan of even koffie te drinken.

Interview fractievoorzitters
Alle informatie die u inbrengt gebruikt de gemeenteraad om een visie voor de toekomst op te stellen. Op de avond worden de fractievoorzitters geïnterviewd. Wat gaan ze doen met de inbreng, met welke andere voorwaarden en ontwikkelingen houden ze rekening, hebben ze onverwachte geluiden gehoord enzovoort.

Tot slot
Wij noemen deze bijeenkomst het slotfestival Tijd voor Toekomst. Omdat er meerdere dingen te beleven zijn die avond. En omdat het zo opgezet is dat alle dorpen hun eigen plek in het geheel krijgen. Ik nodig u uit om daar, samen met raadsleden en collegeleden verder te praten over de toekomst van Giessenlanden. Iedereen is welkom, jong, oud, inwoner maar ook mensen die werken in Giessenlanden. De toekomst gaat ons allemaal aan dus kom. U zult er zeker geen spijt van krijgen.

Els Boot
Burgemeester