Accell Group

PERSBERICHT Eerste maanden Accell Group goed verlopen Heerenveen, 21 april 2005 Op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Accell Group die vandaag in Heerenveen is gehouden, is bekend gemaakt dat de verkopen aan de vakhandel in de eerste maanden van 2005 op een goed niveau liggen. Op de vergadering konden aandeelhouders ook bij volmacht per agendapunt stemmen. Het voorstel om EUR 0,72 in contanten of in stockdividend uit te keren is goedgekeurd. René Takens, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Accell Group: Dit jaar is wederom gebleken dat de nieuwe fietsmodellen goed aanslaan bij onze klanten. Wel vertraagden de matige weersomstandigheden in maart de start van het consumentenseizoen. Na de mooiere dagen van de laatste weken is het seizoen wel goed losgebarsten. De vooruitzichten voor het hele jaar zijn positief. We verwachten dit jaar opnieuw een groei van omzet en winst per aandeel te realiseren. Om te stemmen in de AVA was het reeds mogelijk een volmacht aan iemand te geven die namens de aandeelhouders het woord kon voeren en kon stemmen. Op menig verzoek kon nu een machtiging worden aangevraagd waarop een aandeelhouder zelf, bij volmacht, per agendapunt kon stemmen. Afgaande op het aantal uitgebrachte stemmen, waren er nu meer aandeelhouders in staat hun stem uit te brengen. Dit is een stap op weg naar het stemmen op afstand zoals dat in de Code Tabaksblat wordt aanbevolen.
In de Algemene Vergadering van Aandeelhouders werd het voorstel goedgekeurd tot uitkering van een keuzedividend van EUR 0,72 naar keuze van de aandeelhouders in contanten of in aandelen; bij de keuze van stockdividend zal sprake zijn van een voordeel van 2-4%. De pay-out ratio komt uit op 47,4% en het dividendrendement (van het contante dividend) op 4,6%, gebaseerd op de slotkoers van 2004.
Accell Group zal de halfjaarcijfers op 21 juli 2005 voorbeurs bekend maken. / / / / / / / Profiel Accell Group N.V.
Accell Group is een Europese groep van ondernemingen die actief is met de ontwikkeling en marketing van innovatieve en kwalitatief hoogwaardige fietsen, fietsaccessoires en fitnessapparatuur. De merken van Accell Group hebben voor consumenten een herkenbare toegevoegde waarde, waarbij een lange traditie in hun respectievelijke markten veelal een belangrijke rol speelt. Met bekende namen als Batavus, Hercules, Koga-Miyata, Lapierre, Loekie, Mercier, Sparta, Staiger, Tunturi en Winora hebben de ondernemingen sterke posities in de midden- en hogere segmenten van de markt. De verkoop aan consumenten vindt voornamelijk plaats via de gespecialiseerde vakhandel.
---

Accell Group heeft productievestigingen in Nederland, Duitsland, Finland, Frankrijk en Hongarije. De kernmarkten zijn Nederland (50% van de omzet), Duitsland (23%) en Frankrijk (12%). Andere Europese landen, waaronder België, Denemarken, Finland, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland, nemen 15% van de omzet voor hun rekening. Accell Group is in Europa marktleider op de fietsenmarkt en bevindt zich in de top van de markt voor home use fitnessapparatuur. De omzet bedraagt in 2004 EUR 341,1 miljoen en de nettowinst EUR 13,0 miljoen.
De aandelen Accell Group worden verhandeld op de officiële markt van Euronext Amsterdam. Voor nadere informatie:
Accell Group N.V.
René Takens, Voorzitter van de Raad van Bestuur, tel.: 0513-638701 Hielke Sybesma, Lid Raad van Bestuur (CFO), tel: 0513-638702 Website: www.accell-group.com


---




---- --