Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


22 april 2005


't Harde - Man overleden na val met fiets


Een 36 jarige man uit 't Harde is in de nacht van donderdag op vrijdag overleden nadat hij met zijn fiets op de Koekoeksweg in 't Harde ten val is gekomen. Een automobilist trof de man rond 02.00 uur aan. Uit onderzoek is daarna gebleken, dat de man met zijn fiets is komen te vallen en ter plaatse aan de opgelopen verwondingen is overleden.


Elburg - Man ingesloten na diefstal en bedreigingen


De politie heeft op donderdagmiddag (21-04) een 49-jarige Elburger aangehouden voor winkeldiefstal in een supermarkt aan het Vooronder. De man is verhoord en een proces-verbaal terzake de winkeldiefstal is opgemaakt.
De man is daarna ingesloten wegens bedreigingen van een buurman eerder deze week.
Na overleg met de officier van justitie wordt de man in de loop van vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris in Zutphen.


't Harde - Inbraak bedrijf

In de nacht van woensdag op donderdag (20/21-04) werd er ingebroken in een kantoorpand aan de Herenveldweg. De dader kwam binnen door het forceren van een keukenraam van het bedrijf. Het pand werd doorzocht en er werd niets ontvreemd. Door en gat te maken in de muur naar een aangrenzend pand, kon men daar binnen komen. Hier werden ontvreemd drie flatscreens en een laptop.


Ermelo - Verkeersongeval


Een 20-jarige fietser uit Ermelo zag een geparkeerde auto aan de rechterzijde van de Hulstlaan over het hoofd en een botsing was het gevolg. Het ongeval vond plaats op
donderdag (21-04) rond 12.50 uur. De fietser had wat schaafwondjes in het gezicht.
Het ambulancepersoneel besloot hem toch voor onderzoek mee te nemen naar het ziekenhuis ivm een mogelijk hersenschudding.


Heerde - Autosleep eindigt in brand


De brandweer moest op donderdag (21-04) rond 10.40 uur in actie komen op de Kanaaldijk.
De auto van een Heerdernaar werd op sleeptouw genomen om hem weer aan de praat te krijgen. Tijdens de sleepactie begon het voertuig te ploffen en kwamen er vlammen uit de motorkap. Nadat de brand was geblust werd de auto total loss weggesleept door een bergingsbedrijf.


Nunspeet / Wezep


De politie heeft op donderdag (21-04) tussen 22.00-03.30 uur op diverse plaatsen meegewerkt aan een landelijke alcoholcontrole.


Op de Elspeterweg te Nunspeet bleken drie automobilisten alcohol te hebben genuttigd.
Een 38-jarige inwoner van Doorn blies een promillage van 1,02 en kreeg naast de boete een rijverbod van 4 uur opgelegd. Een 43-jarige Amersfoorter had geluk. Tijdens de blaastest bleef hij net onder de grens van 0,5 dus kon hij zonder boete vertrekken.
Een 24-jarige inwoner van 't Harde blies een promillage van 0,83. Hij kreeg een boete en een rijverbod van 3 uur.


Een 21-jarige automobilist uit Wezep werd op de Stationsweg in Wezep staande gehouden. Hij blies een promillage van 0,89. De bestuurder kreeg een boete en een rijverbod van 3 uur.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


disclaimerdoc-->