Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


22 april 2005


APELDOORN - Vrouw gewond door aanrijding


Een 61-jarige Apeldoornse bestuurster van een Spartamet raakt donderdagmiddag (21/4) op de kruising Stoomwezenstraat/Laan van de Mensenrechten gewond door aanrijding met een 33-jarige automobiliste uit Apeldoorn. De automobiliste gaf rond 16.55 uur geen voorrang aan de 61-jarige vrouw die over de Laan van de Mensenrechten reed. Het slachtoffer liep letsel aan een been op.


APELDOORN - Politie pakt fietsendief


De politie heeft donderdagmorgen bij een pand aan de Stationsstraat een 27-jarige Apeldoorner aangehouden die eerder een fiets had gestolen. De politie trof de man rond 10.00 uur aan op het Operaplein terwijl hij het slot van een kleine damesfiets forceerde. Op het zien van de politie ging de verdachte er vandoor maar kon later op de Stationsstraat worden aangehouden. De politie hield de man aan en bracht hem over naar het politiebureau en sloot hem op in een cel. De fiets is teruggeven aan de eigenaar. De verdachte bleek een veelpleger. Hij is in de loop van vrijdag voorgeleid bij de officier van justitie in Zutphen en blijft naar verwachting tot aan de rechtszitting in hechtenis.


Apeldoorn - Gericht toezicht op jongeren in Zuid-Oost


Het politieteam Zuid-Oost, heeft donderdagavond speciale toezicht gehouden op jongeren.


Op diverse locaties in de wijk werden hang- en andere plekken gecontroleerd.


Aan de Warenargaarde werden 2 jongeren bekeurd wegens het gebruik van alcohol op straat . Een andere jongen werd bekeurd voor wildplassen bij de sporthal. Een achttal jongeren is aangesproken in het winkelcentrum de Eglantier, omdat ze daar zonder enig redelijk doel rondhangen.


Bij de school de Zonnehoek aan de Bakershoeve is een groep voetbal- en basketbalspelende jeugd van het schoolplein weggestuurd vanwege overlast en gevaar voor schade aan ruiten en gebouwen.


Verder werden tijdens de controles met name bromfietsers bekeurd terzake niet dragen van een helm, geen voorrem, te hoge constructiesnelheid, geen certificaat, geen verzekeringsplaatje, geen ID-kaart, geen achterlicht etc. Het politieteam zal de controles herhalen.


APELDOORN - Diefstal auto na inbraak woning


Onbekenden hebben in de nacht van donderdag op vrijdag (22/4) ingebroken in een woning aan de Adelbrechtgaarde en namen na de inbraak de auto van de bewoner mee. De dieven kwamen vrijdagmorgen vroeg rond 03.00 uur de woning binnen door de deur van de bijkeuken open te breken. De daders namen behalve een fototoestel de sleutels van de auto mee en gingen er met de auto vandoor. Het gaat om een blauwe Audi A6 met het kenteken SG-ZT-62. Een schilderij uit de woonkamer werd later bij de oprit aangetroffen.


APELDOORN - Veel overtreders bij verkeerscontroles


De politie heeft donderdagavond op wisselende locaties verkeerscontroles gehouden.


Op het Marktplein/Stationsstraat werd specifiek gecontroleerd op brommers met gebruikmaking van de rollertestbank.


Hier bleek dat van drie brommers de snelheid te hoog was, twee werd een technisch gebrek aan een brommer geconstateerd en één maal was een brommer niet verzekerd.


Bij controles op andere locaties waaronder de Europaweg, de Regentesselaan, de Loolaan, de Deventerstraat, de Vosselmanstraat, de Prins Willem-Alexanderlaan, de Laan van Zevenhuizen en de Anklaaarsweg werden diverse bekeuringen uitgereikt, waaronder 62 maal voor niet dragen gordel, 12 maal voor ondeugdelijke fietsverlichting, kentekenplaten niet zichtbaar, rijden met mistlichten, onvoldoende zicht door de voorruit, geen bezit rijbewijs, geen APK, geen oranjeplaat op de snorfiets, etc. Eén maal werd een radarverklikker ontdekt en tweemaal bleek een bestuurder onder invloed van alcohol.


APELDOORN - Automobilist onder invloed


De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag (22/4) een 57-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de man vrijdagmorgen vroeg rond 00.40 uur op de prins Willem-Alexanderlaan en constateerde dat hij te veel alcohol gedronken had. De man blies op het politiebureau een promillage van 1,1. Dit leverde hem een rijverbod van vier uur op. De politie maakte proces-verbaal op.


APELDOORN - drankrijder betrapt


De politie heeft donderdagavond (21/4) op de Europaweg een 35-jarige automobilist uit Zwolle aangehouden die te veel alcohol had gedronken. De politie controleerde de man rond 23.45 en constateerde dat hij te veel alcohol gedronken had. De man blies op het politiebureau een promillage van 1,1. Hij kreeg een rijverbod van vier uur en de politie maakte proces-verbaal op.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52