Ingezonden persbericht


PERSBERICHT, 22 APRIL 2005

----------
WATNOU..?! VRIJDAG 22 APRIL TUSSEN 16.00 EN 17.00 OP 747 AM

Vrijdag 22 april is er weer een nieuwe aflevering van WATNOU..?!, het jongerenprogramma van de NMO. Presentator is Rinse de Valk.

Vandaag staat WATNOU..?! in het teken van partnerkeuze van moslimmeisjes.

Nahla Bammir deed onderzoek naar huwelijken tussen allochtonen en partners uit hun moederland. Zij kwam tot de verrassende conclusie dat het voor de emancipatie van moslimmeisjesbeter is om een partner van ver te halen. In WATNOU..?! legt ze uit waarom. Verder een discussie tussen Raja die zelf vrijwillig kiest voor een huwelijk met een man uit het land van haar ouders, en Fatiha, die vindt dat cultuurverschillen te groot zijn om een partner van ver te halen.

Elk jaar weer lopen velen moslimmeisjes weg van huis uit angst om op vakantie in Turkije en Marokko door hun ouders uitgehuwelijkt te worden. In WATNOU..?! leggen een hulpverlener en een imam uit hoe dit voorkomen kan worden en hoe de islam tegenover uithuwelijking staat.

Tenslotte een gesprek met één van de winnaars van de El Hizrja- Literatuurprijs, de 18-jarige Mounia Montana.

WATNOU..?!
Iedere vrijdag tussen 16.00 en 17.00 WATNOU..?!- een levendig live-programma vol energie, discussie, muziek en cultuur. WATNOU..?! behandelt onderwerpen die moslimjongeren bezig houden. WATNOU..?! biedt jongeren een uniek platform om hun meningen en gevoelens te uiten.

Live vanuit Mediapark in Hilversum.
Brutaal, snel, actueel & pittig. WATNOU..?!

----------



Ingezonden persbericht