Amsterdam RAI

Van 22 tot en met 25 april in Amsterdam RAI

DE RAINBOW EXPERIENCE IN AMSTERDAM RAI

Na maanden van voorbereiding opent Amsterdam RAI op vrijdag 22 april haar deuren voor de Rainbow Experience 2005. Van 22 tot en met 25 april vindt Nederlands grootste Indoor Gay Life & Style Event plaats. Vier dagen lang vormt de RAI het toneel voor trendy modeshows, spetterende optredens, culinaire verrassingen, maatschappelijke debatten en hippe feesten.

De Rainbow Experience bestaat uit drie pijlers: Rainbow Events, Rainbow Conferences en Rainbow Fair. De Events behelzen allerlei feesten. De Conferences vormen de basis voor debatten over actuele, maatschappelijke onderwerpen. En de Fair is met zeven belevings-werelden het kloppend hart van de Experience. Diverse activiteiten, presentaties, shows en optredens nemen de bezoekers mee in de wereld van gay lifestyle. De Rainbow Fair is van zaterdag 23 tot en met maandag 25 april geopend van 11.00 tot 22.00 uur.

Op vrijdag 22 april, wordt vanaf 16.00 uur een publieksdebat gehouden over homo-emancipatie en sociale veiligheid onder leiding van Rob Oudkerk en Dolly Bellefleur. Met onder anderen Peter van Maaren (auteur van het boek Mijn meester is een homo), Oscar Hammerstein, Frits Huffnagel (Wethouder Gemeente Amsterdam), Puck Verdoes (Nachtwacht Amsterdam) en Commissaris van Politie Leo Wilde van de regiopolitie Amsterdam-Amstelland.

Het publieksdebat wordt vanaf 19.00 uur gevolgd door de feestelijke VIP openingsparty met onder meer optredens van DJ's Dimitri, Victor Coral, Rude van der Peijl en Philip Young.

(Meest) Exclusieve Supermarkt

De Meest Exclusieve Supermarkt van Nederland is tijdens de Rainbow Experience te vinden in Amsterdam RAI. De organisatie Flavoured zal binnen het thema New Luxury een supermarkt met miljonairs-allure inrichten. De winkel omvat onder andere een glamourvol VIP-dek, spannende modellen en de nieuwste gadgets en 'musthaves' van merken als Smart, Motorola, Mulberry, Andiamo Vespa, Johnny Loco, Otazu, Skin Lounge, Present Time, Red Bull, Medellin Secret, Gucci, Sony en No Sushi. De Exclusieve Supermarkt opent zijn deuren na het VIP openingsfeest op 22 april.

Fly with Friends-lounge

KLM en The Advanced Travel Partner (ATP) richten tijdens de Rainbow Experience een 'Fly with Friends'-lounge in. Daar zijn een relaxte ambiance, spannend theater, hapjes en drankjes op niveau te verwachten, evenals een selectie van bestemmingen en door KLM en ATP geselecteerde trendy 'hotspots'. Toegang tot de lounge wordt snel en modern geregeld, via sms. De lounge is op de Fair te vinden in de belevingswereld Leisure & Pleasure, dé hip & fun hotspot van de Rainbow Experience. KLM en ATP zijn beide sponsor van de Rainbow Experience.

Dance Party 'Taste'

Op de zaterdagavond van de Rainbow Experience, 23 april, zal het RAI-gebouw op haar grondvesten schudden tijdens de Rainbow Experience Dance Party 'Taste'. Een eigentijds feest met verschillende typen muziekstijlen. Muziek die de emotie raakt en pure belevingsmuziek wordt verzorgd door een internationale casting in een intieme setting. Bekende artiesten en de beste dj's uit de (gay) dance scene brengen 'the best of all worlds'. In elk geval zijn optredens te verwachten van DJ Menno Barreveld (Noordzee FM), Men2B, Do (live met band), DJ Joost van Bellen, DJ De Nachtzuster, VJ Alex & Jeremy, visuals van Marina Gomes en een zinderende surprise act.

Jimmy Somerville komt thuis

Jimmy Somerville, de onmiskenbare stem van 'Bronski Beat' en 'The Communards' lanceert tijdens de Rainbow Experience zijn nieuwe album "Home Again". De zanger, die de wereld aan zijn voeten kreeg met megahits als "Smalltown Boy", "Don't Leave Me This Way" en later solo met "You Make Me Feel (Mighty Real)", is klaar voor zijn comeback. Op 23 april zal Jimmy Somerville, naast zijn grootste hits, een aantal songs van "Home Again" ten gehore brengen tijdens de Rainbow Experience.

Sunday T-dance

Zondag 24 april staat in het teken van ontspanning. Het spits wordt afgebeten door een jonge operazangeres die het publiek meeneemt op een culturele reis. Vervolgens zijn er optredens van achtereenvolgens Mannenkoor Manoeuvre Amsterdam, Frans Mulder en Nelly Frijda, Joop Braakhekke, Big Black and Beautiful en Mathilde Santing & the New Traditions. De bezoeker kan ook genieten van stand-up comedy door de dames van Too Hot To Handle, met onder anderen Pien Akkerman, Kristel Zweers en Sara Kroos. De zondag wordt op spectaculaire wijze afgesloten tijdens de 'Sunday T-dance', verzorgd door Riedijk Productions, met onder meer DJ Raymundo en DJ Claucio. Er is ook een speciaal optreden gepland van de Nederlandse troef op het Eurovisie Songfestival, Glennis Grace.

Gaymarketing Seminar

Op maandag 25 april wordt van 13.00 tot 17.00 uur het Gaymarketing Seminar gehouden. Tijdens dit seminar kunnen onder andere marketing en commercieel directeuren en brand- en communicatiemanagers zich verdiepen in de gaydoelgroep. Er wordt onder andere inzicht gegeven in de marktmogelijkheden, bestedingsruimte en koopmotieven. Maar ook hoe de doelgroep effectief benaderd kan worden. Met onder anderen Henk Krol (Gay Krant), Adjiedj Bakas (Dexter Communicatie), Rob Doms (Gay.nl), Ian Johnson (Out Now Consulting), Edwin Verver (KLM) en Frits Huffnagel (Gemeente Amsterdam).

Gay Krant Night

Het 25-jarig bestaan van de Gay Krant wordt op maandag 25 april vanaf 19.00 uur uitbundig gevierd tijdens de Rainbow Experience. Naast de finale van de Gay Stars, gepresenteerd door Paul de Leeuw, wordt tijdens de Gay Krant Night onder meer de populariteitsprijs voor de homohoreca uitgereikt.

De Gay Krant Night gaat van start met de finale van de talentenjacht Gay Stars. Via voorfinales in Enschede ('t Bölke), Tilburg (Lollipop) en Leiden (Roze Beurs) plaatsten zich 12 deelnemers met geweldige acts. De finalisten zullen worden beoordeeld door een topjury, waarin voor het eerst de voorzitter van de Soundmixshow-jury Jacques d'Ancona samen met Idols-juryvoorman Henkjan Smits vertegenwoordigd zijn. Choreograaf Barry Stevens en zanger Gerard van Maasakkers completeren de jury. Tijdens het juryberaad zijn er twee optredens van Robert Long, Benny Neyman en Sandra Reemer.

De Rainbow Experience wordt van vrijdag 22 tot en met maandag 25 april gehouden in Amsterdam RAI. Meer informatie is te vinden op www.rainbowexperience.nl.

Persaccreditatie/parkeren

Accreditatie vindt plaats in de perskamer. Tijdens de Rainbow Experience is de perskamer bij de Europahal (hal 1) geopend. Speciaal voor de pers zijn parkeerplaatsen gereserveerd in de Congresgarage van Amsterdam RAI. Volg de borden Parkeren Congres en toon de portier in de loge uw perskaart, dan kunt u in de Congresgarage parkeren. Op vertoon van een geldige perslegitimatie, ontvangt u in de perskamer een persbadge en (indien nodig) een uitrijkaart. Met de persbadge heeft u vrij toegang tot de beurs.

Vragen?

Voor al uw vragen kunt u terecht bij de afdeling Press & PR, Pim van Houten, telefoon 020 - 549 22 25, fax 020 - 644 5059, e-mail: p.v.houten@rai.nl.

Tijdens de beurs te bereiken via de perskamer Europahal telefoon 020 - 549 1477, fax 020 - 549 1401.