ABU

ABU initieert opleiding startende uitzendondernemingen (22-4-2005)

Startende ondernemers in de uitzendbranche kunnen vanaf heden een speciale opleiding volgen voor het opzetten van een eigen bedrijf. De opleiding is ontwikkeld door Artra Arbeidsmarkttrainingen op initiatief van de ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen). Met de ondernemersopleiding wordt beginnende bedrijven geleerd hoe zij betrouwbare diensten kunnen bieden, voorzien van grote kwaliteit.

In de ondernemersopleiding krijgen startende ondernemers vaardigheden aangeboden die nodig zijn voor het voeren van een (uitzend)onderneming. Hierbij komen zaken aan de orde als het werken met de CAO voor Uitzendkrachten, het maken van een uitzendovereenkomst en het controleren van documenten. Van groot belang is verder de aandacht die uitgaat naar de wijze waarop kwaliteit gewaarborgd kan worden, waar de valkuilen zitten en hoe een externe controle kan bijdragen aan het leveren van hoogwaardige betrouwbare dienstverlening.

Met het initiatief wil de ABU een bijdrage leveren aan het verbeteren van de kwaliteit in de gehele branche. Juist startende ondernemingen blijken extra hulp nodig te hebben bij het goed kunnen naleven van de wettelijke bepalingen.

Artra Arbeidsmarkttrainingen is verantwoordelijk voor de inhoud van de opleiding en neemt de coördinatie voor haar rekening. Meer informatie over de opleiding is te vinden op www.artra.nl.