Politie Flevoland

Reportage politie en FlevoPost bij beste vier

Corinne Groenberg wordt aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De reportage is begonnen. (Foto: Fotostudio Wierd) Bronvermelding = verplicht!

Lelystad 22-04-2005 - Journalist van de FlevoPost Corinne Groenenberg, kreeg donderdagmiddag een eervolle vermelding tijdens de uitreiking van de Nederlandse Nieuwsbladprijs in Steenwijk. Met haar reportage Zitten doe je niet voor de lol wist ze niet de hoofdprijs in de wacht te slepen, maar eindigde ze wel bij de beste vier.

De reportage kende als subtitel Journaliste kruipt in huid van draaideurcrimineel. Met het artikel - dat in juni 2004 verscheen - wilde Groenenberg laten zien wat een draaideurcrimineel zoal meemaakt van aanhouding tot aan veroordeling.

Opgepakt

Zo werd werd ze op een afgesproken plek opgepakt, overgebracht naar het bureau, gefouilleerd, verhoord, zat ze 24 uur in een politiecel (de zogenaamde inverzekeringstelling) en werd uiteindelijk berecht in de Lelystadse rechtbank naar aanleiding van een fictief proces-verbaal.

Diverse medewerkers van Politie Flevoland werkten mee aan de reportage, die een goed beeld gaf van het werk van de politie en het Openbaar Ministerie. Het artikel werd ook gepubliceerd in het personeelsblad van de Flevolandse politie.

De prijs werd gisteren uitgereikt door journalist Jeroen Wielaert, die samen met Hermen Overweg en Willem Bekius de jury vormde. In totaal stuurden zo'n zeventig kranten een inzending in.

Hele land

De NNP is een landelijke organisatie van lokale nieuwsmedia: betaalde en onbetaalde plaatselijke kranten, kabelkranten en nieuwssites. Meer dan zestig uitgeverijen uit het hele land hebben zich in de NNP verenigd. Alleen al aan gedrukte nieuwsbladen zijn er zon 150 bij de NNP aangesloten, met een totale wekelijkse oplage van ruim drie miljoen exemplaren.