Productschap Margarine


21.04.2005

Sunoil Biodiesel bouwt eerste biodieselfabriek in Nederland

Sunoil Biodiesel BV heeft aangekondigd op het Emmtec Industry en Business Park in Emmen een biodieselfabriek te gaan bouwen. Een voor Nederland totaal nieuwe industrie. Het gaat om een jaarproductie van 30.000 ton biodiesel. Sunoil Biodiesel BV biedt in eerste instantie aan ca. 15 medewerkers een arbeidsplaats.

De fabriek van Sunoil Biodiesel BV kan meer oliesoorten verwerken. De grondstoffen voor biodiesel zullen niet alleen in Nederland worden ingekocht maar ook uit andere landen worden geïmporteerd. Sunoil Biodiesel BV produceert dan ook in eerste instantie voor de Duitse markt. Zodra "Den Haag" het fiscale klimaat heeft aangepast, zal afzet in Nederland kunnen volgen, aldus een woordvoerder van het bedrijf.

Locatiekeuze
Bij de keuze van de vestigingsplaats Emmen hebben de aanwezigheid van een goed ondernemersklimaat en de gunstige ligging van Emmen ten opzichte van de afzetgebieden van biodiesel in Duitsland een belangrijke rol gespeeld. Sunoil Biodiesel BV hoopt medio 2005 met de bouw te beginnen, en als het bouwproces normaal verloopt, kan begin 2006 de eerste biodiesel worden geproduceerd.