Politie Twente

Persberichten Politie Twente 22 april 2005

Eenzijdig verkeersongeval

Automobilist rijdt zonder rijbewijs en onverzekerd

Enschede

Op donderdag 21 april vond omstreeks 19.15 uur een eenzijdig verkeersongeval plaats op de Westsingel in Haaksbergen. Een 27-jarige automobilist uit Eibergen was op onverklaarbare wijze in de rechterberm terecht geraakt en tegen een lantaarnpaal gereden. De lantaarnpaal lag helemaal plat. De automobilist bleek niet inhet bezit van een rijbewijs en de auto was niet verzekerd. De politie heeft de auto laten afslepen. De verdachte deed afstand van zijn auto.Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs en de auto niet verzekerd hebben. (05-048988)

Woninginbraak

Politie doet getuigenoproep

Goor

Op donderdag 21 april werd door de 35-jarige bewoner een inbraak gemeld in zijn woning aan de Diepenheimseweg in Goor. De inbraak vond plaats in de avond/nacht van woensdag 20 op donderdag 21 april. Nadat de achterdeur was geforceerd werd toegang verkregen tot de woning. Weggenomen werden meerdere goederen, waaronder een laptop, camera's en geld. De politie roept eventuele getuigen op zich te melden. Telefoon 0900-8844. (05-048618)

Autokrakers actief

Tenminste vijf auto-inbraken gemeld

Hengelo

Op donderdag 21 april werden bij de politie in Hengelo tenminste vijf autokraken gemeld, alle in de wijk Hasseleres. De inbraken vonden plaats in de avond/nacht van woensdag 20 op donderdag 21 april. De locaties zijn: Tom Brandstraat, Louis van Tulderenstraat, Albert van Dalsumstraat, Fie Carelsenstraat en Piet Muyselaarstraat. De buit bestond onder andere uit radio-apparatuur en navigatiesystemen. De politie stelt een onderzoek in(05-048651)

Rijden onder invloed

Automobilist veroorzaakt aanrijding

Losser

Op donderdag 21 april werd omstreeks 14.50 uur gemeld dat er een dronken automobilist een aanrijding had veroorzaakt op de Oranjestraat. De auto zou doorgereden zijn en daarna gestopt op de Gronausestraat. De politie trof de auto en veel publiek aan op de Gronausestraat, aan de linkerzijde van de rijbaan. De verdachte probeerde nog verder te rijden, ondanks twee lekke voorbanden. De politie belette dit en haalde de sleutels uit het contact. De verdachte, een 43-jarige Enschedeër was behoorlijk beschonken en nauwelijks aanspreekbaar. De politie hield de verdachte aan. De verdachte was niet meer in staat mee te werken aan een ademanalyse, waarop van de man bloed is afgenomen voor onderzoek. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Uit onderzoek bleek dat de verdachte in de Oranjestraat een geparkeerde auto had aangereden, eigendom van een 67-jarige man uit Emmen, en daarna was doorgereden. Op dat moment ging net de school uit en was veel schooljeugd op straat. De verdachte was verder gereden en bij de Gronausestraat linksaf geslagen tegen de rijrichting van het verkeer in. De politie maakt proces-verbaal op. (05-048844)

Automobilist rijdt op politie in

Verdachte aangehouden

Hengelo

Op donderdag 21 april surveilleerden twee politieagenten van het biketeam op de Beatrixstraat in Hengelo. Zij zagen dat daar een groepje jongelui rondom een auto stonden. Bij het zien van de agenten ging de groep uiteen. De automobilist, een 22-jarige man uit Borne, reed zonder gordel om en met slippende banden weg. De agenten wilden hem daarover aanspreken en gaven hem een stopteken. De verdachte negeerde dit en reed met hoge snelheid langs hen heen. Korte tijd later zagen de agenten hem weer rijden, ditmaal op de Emmaweg. Ze gaven weer een stopteken. Dit maal stonden beide agenten schuin achter elkaar op de rijbaan. De verdachte week uit voor de eerste agent, docht reed daardoor recht op de andere agent af. Deze moest opzij springen om een aanrijding te voorkomen. Wel werd zijn fiets aangereden. Nadat assistentie was gevraagd werd de verdachte kort daarna op de Deldenerstraat aangehouden. Hem wordt poging tot doodslag ten laste gelegd, naast de gepleegde verkeersovertredingen. De verdachte is in verzekering gesteld en opgesloten. Zijn rijbewijs wordt ingenomen. (05-048996)

Gestolen bromscooter aangetroffen

Verdachte aangehouden

Hengelo

Op donderdag 21 april zag een politiesurveillance een bromscooterrijder op de Molenstraat in Hengelo rijden. De bestuurder droeg geen helm. De agenten hielden de bestuurder, een 24-jarige Hengeloër staande om hem te bekeuren en zagen dat er met het slot van de scooter was geknoeid. Uit navraag bleek dat de scooter als gestolen stond gesignaleerd. Deze was een dag eerder weggenomen aan de Griegstraat in Hengelo. Tevens werd bij de verdachte alcoholgebruik geconstateerd. De politie hield de verdachte aan en nam de bromscooter in beslag. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,5 o/oo. Daarnaast stonden nog een tweetal boetes open van bijna 400 euro totaal. De verdachte is in verzekering gesteld en opgesloten om te worden voorgeleid voor justitie in Almelo. (05-047814)

Brandstichting

Politie roept getuigen op

Hengelo

Op vrijdag 22 april werd omstreeks 04.30 uur een 48-jarige bewoner van een flatwoning aan het Emsdettenplein in Hengelo wakker van harde knallen. Hij ontdekte daarna dat de brievenbussen in brand stonden. De man heeft de brand met eigen middelen weten te blussen en heeft daarmee erger voorkomen. De politie verzoekt eventuele getuigen zich te melden. Telefoon 0900-8844. (05-049132)

Gewapende overval

Cafetaria overvallen

Hengelo

Op donderdag 21 april vond omstreeks 23.00 uur een gewapende overval plaats in een cafetaria aan het Olympiaplein in Hengelo. Een 20-jarige medewerker was net bezig af te sluiten toen er een man binnen kwam met een mes en om geld vroeg. Vervolgens deed de overvaller een greep uit de kas en duwde de 20-jarige daarbij aan de kant. De medewerker kwam daardoor te vallen en brak als gevolg daarvan een stukje van zijn tand. De overvaller verliet daar het pand. Van de overvaller is het volgende signalement: Blanke man, normaal postuur en gekleed in een kort jack met donkere manchetten en kraag, voorzien van een capuchon die de dader over zijn hoofd droeg, daaronder een langer shirt. De overvaller droeg handschoenen. Eventuele getuigen kunnen de politie bellen onder telefoonnummer 0900-8844. (05-049086)

Diefstallen tijdens sportdag

Drie minderjarigen aangehouden

Oldenzaal

Op vrijdag 15 april werd tijdens een sportdag op de Vondersweide aan de Ada Kokstraat en de Quick 20 velden aan de Primulastraat in Oldenzaal door meerdere personen aangifte gedaan van diefstal. In totaal werden 10 tot 13 aangiftes gedaan van diefstal van onder andere geld en mobiele telefoons uit kleding en tassen van deelnemers. Uit het daarna ingestelde onderzoek kwamen drie verdachten in beeld. De politie hield deze verdachten, drie 15-jarigen uit Losser(2) en Weerselo(1) aan. Alle drie zijn in verzekering gesteld en opgesloten voor nader onderzoek. Zij hebben de diefstallen bekend en een deel van de buit is terecht. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-048086)

Diefstal auto

Auto gestolen vanaf parkeerterrein

Almelo

Op donderdag 21 april deed een 25-jarige Almelose aangifte van diefstal van haar auto, een rode Nissan Primera stationcar, kenteken FT-LT-69. De auto werd tussen woensdag 20 en donderdag 21 april weggenomen vanaf een parkeerterrein aan de Zilvermeeuw in Almelo. (05-048808)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --