Ingezonden persbericht


Eindhoven, 22 april 2005

'Broodje met gat' verovert Nederland in snel tempo

Bagels & Beans opent vestiging in Eindhoven

Eindhoven - Afgelopen woensdag (20 april) opende Bagels & Beans een splinternieuwe vestiging aan de Jan van Lieshoutstraat 24 in Eindhoven. Bagels & Beans serveert vers bereide bagels (hartig en zoet belegde broodjes met een gat in het midden), exclusieve koffie, waarmee Bagels & Beans onlangs in het Vara programma Kassa de toekenning "beste cappuccino" kreeg en verse vruchtensappen.

De naam doet wellicht anders vermoeden, maar Bagels & Beans is een volledig Nederlandse formule. Bagels & Beans is al een begrip in steden als Amsterdam, Den Haag, Leiden en 's-Hertogenbosch. De vestiging in Eindhoven is de 15e. "Onthaasten, genieten van kwaliteit én een persoonlijke behandeling staan centraal in onze winkels," zegt Marijke Mol, eigenaresse van de nieuwste Bagels en Beans. "Ons interieur onderscheidt zich door zachte, mediterrane kleuren en het gebruik van eerlijke, natuurlijke materialen zoals eikenhout, koper en graniet. Kwaliteit, sfeer en service bepalen het succes van Bagels & Beans. Vooral persoonlijke aandacht is belangrijk: "bij ons voel je je geen klant, maar gast" aldus Marijke Mol.

Ook de koffie van Bagels & Beans is bijzonder. De handmatig geselecteerde koffiebonen (beans) van La Torcaza Estate in Panama, zijn het geheim. Bagels & Beans is de enige plaats in Nederland waar koffie van deze mens- en milieuvriendelijke plantage wordt geschonken. Andere specialiteiten zijn versgeperste vruchtensappen, muffins en taarten.

De bagel dankt zijn naam aan het feit dat de eerste broodjes de vorm hadden van een stijgbeugel (Bügel in het Duits). Volgens de overlevering heeft een lokale joodse bakker in de buurt van Wenen ze het eerst gebakken. Hij wilde de koning van Polen bedanken toen hij een bezetting van de stad Wenen door de Turken op het nippertje kon voorkomen. Later namen joodse emigranten de bagels mee naar de Verenigde Staten waar ze sindsdien ongekend populair zijn. Info: www.bagelsbeans.nl

Over Bagels & Beans

Met de opening van de eerste winkel in 1995 is Bagels & Beans het eerste horecabedrijf in Nederland dat zich specifiek op de bagel richt. Inmiddels is de bagel, mede door de huidige bewuste en gezonde eetgewoonten, uitgegroeid tot een zeer gewilde broodsoort. Op dit moment heeft Bagels & Beans 15 vestigingen in franchise in heel Nederland. Tegen het eind van 2005 zullen dit er zo'n 25 zijn. Voor meer informatie: www.bagelsbeans.nl

Noot voor de redactie (