Waterschap Groot Salland

Rondje Water

22 april 2005

Rondje Water biedt leerlingen uit groep 6,7 en 8 de mogelijkheid om op een onderzoekende en uitvoerende manier kennis te lmaken met het werk van het waterschap en het thema water. Het lesmateriaal wordt aangeboden in een kastje, met verschillende laden, waarbij elke lade een ander thema bevat, zoals: afvalwater, schoon water, te veel water en te weinig water.

Inhoud lespakket

Leskist Rondje Water

Dennis Brugman is een journalist en hij maakt het tijdschtift "Te Water". Dennis heeft een reis gewonnen en hij laat enkele onafgemaakte tijdschriften liggen. De bedoeling is dat scholieren uit groep 6, 7 en 8 hiermee verder aan de slag gaan. Zij maken de tijdschriften af door bijvoorbeeld onderwerpen te onderzoeken, problemen op te lossen en proefjes te doen. Ook kunnen ze zelf een tijdschrift maken. Ze kunnen, met behulp van een boekje, binnen een uur sterjournalist worden!. Vervolgens kunnen ze zelf aan de slag (bijvoorbeeld informatie opvragen via websites, interview afnemen, foto's maken).

De lade 'Schoon water' gaat over de kwaliteit van het oppervlaktewater. De lade 'Te veel water' gaat over het vasthouden, bergen en afvoeren van water; het meanderen van een beek of rivier (de Vecht); retentiegebieden en dijken. De lade 'Te weinig water' staat in het teken van de werking van stuwen en gemalen; de werking van grondwatermeters en de invloed van te weinig water op de natuur. De 'Creatieve la' gaat over het feit dat het onderwerp 'water' veel in het nieuws is. Kinderen kunnen dit nieuws zelf verzamelen en er op een creatieve manier mee aan het werk gaan, bijvoorbeeld door het maken van een waterkrant.

Bestellen!

Via Natuur en Milieu Overijssel (NMO) kunt u 'Rondje Water' lenen. Zij zijn te bereiken op tel. nr: (038) 425 09 60.
Of kijk op de website van NMO