Ingezonden persbericht

Eerste advocatenkantoor met online registratie intellectueel eigendom

Van Rossem Advocaten komt met een nieuw product, online registratie van intellectueel eigendom

AMSTERDAM, 20050422 -- Vandaag komt het advocatenkantoor, Van Rossem Advocaten, uit Amsterdam met een nieuwe dienst op de markt, genaamd VR Copyright. Met VR copyright kan iedere gebruiker online zijn intellectuele eigendomsrechten registreren. Hiermee zijn zij het eerste advocatenkantoor in Europa dat zich richt op de online bescherming van auteursrechten.

Zij beantwoorden daarmee aan de vraag van veel klanten om snel en goedkoop het bewijs van hun intellectuele eigendommen te verkrijgen, zonder dat ze er de deur voor uit hoeven. Zaken die geregistreerd kunnen worden zijn onder meer: concepten voor TV programma's, (video-) games, reclamecampagnes, diensten of producten; ontwerpen en schetsen; research en development; software code; fotografie; video- en audiomateriaal.
De gebruiker kan zich op de site van van Rossem advocaten (www.vanrossem.nl) aanmelden en binnen enkele minuten het bewijs van zijn intellectuele eigendommen vastleggen. De registratie dient als bewijs tegen (potentiële) inbreukmakers en kan zo nodig ook als bewijs worden gebruikt in een gerechtelijke procedure. De vastgelegde data verlaten nooit de computer van degene die zijn rechten registreert. Het is dus onmogelijk voor derden om de inhoud van de geregistreerde files te lezen.
VR copyright is bij uitstek geschikt voor televisiemakers, filmproducenten, reclamebureaus, architecten, fotografen, software ontwikkelaars en uitvinders om hun intellectuele eigendommen te beschermen. Het is een toegankelijk product dat het mogelijk maakt voor alle creatieve beroepsbeoefenaren - bedrijven of particulieren - om veilig te werken aan de ontwikkeling en marketing van hun creaties.

Van Rossem Advocaten en VR Copyright
VR Copyright is een product van Van Rossem Advocaten.
Van Rossem Advocaten is een gedegen, professioneel en ondernemend Amsterdams advocatenkantoor met haar specialisaties in ICT-recht, intellectueel eigendom, arbeidsrecht en ondernemingsrecht. Naast de bescherming van intellectueel eigendom ondersteunt VR Copyright creative beroepsbeoefenaars bovendien bij de exploitatie van hun werken en het innen van de opbrengsten. Tevens stelt VR Copyright vorderingen tot schadevergoedingen in bij inbreuk op intellectuele eigendomsrechten.