Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

http://www.minlnv.nl

MIN LNV: Veerman stuurt concept subsidieregeling capaciteits..

nr. 43 22 april 2005
VEERMAN STUURT CONCEPT SUBSIDIEREGELING CAPACITEITSVERMINDERING IJSSELMEERVISSERIJ VOOR GOEDKEURING NAAR BRUSSEL

Minister Veerman van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft vandaag de concept subsidieregeling capaciteitsvermindering IJsselmeervisserij naar de Europese Commissie gestuurd. De Commissie zal beoordelen of er sprake is van staatssteun.

De visserij-inspanning op het IJsselmeer moet voor 31 december 2006 met minstens 50% worden verminderd. Dit schreef Veerman op 3 maart in een brief aan de Tweede Kamer. De vermindering is nodig omdat de visserij-inspanning al geruime tijd niet meer in evenwicht is met de visbestanden. Bovendien is de manier van vissen niet voldoende duurzaam. Voor een sanering van de beroepsvisserij op het IJsselmeer heeft hij 7 miljoen euro beschikbaar. Met dat geld zullen zoveel mogelijk complete vergunningen worden gesaneerd.

Het is op dit moment niet zeker of en wanneer de Europese Commissie de regeling zal goedkeuren. De regeling is ter informatie naar de Producenten Organisatie (PO) IJsselmeer gestuurd.

De concept subsidieregeling capaciteitsvermindering IJsselmeervisserij inclusief toelichting is te vinden op de website www.minlnv.nl.

22 apr 05 16:43