Politie Gelderland-Midden

Arnhem - Onderzoek 'loverboy'praktijken

Publicatiedatum: 22-04-2005

Een rechercheteam van de districtsrecherche van Arnhem Veluwezoom en de afdeling Zeden van Gelderland-Midden, heeft op 7 april jl. een 29-jarige inwoner van Arnhem aangehouden in verband met 'loverboy'praktijken.
De man wordt ervan verdacht al vanaf 1997 vrouwen in de prostitutie te laten werken, onder andere in Arnhem, Deventer, Utrecht en Amsterdam, die (bijna alle) verdiensten aan hem moesten afstaan. Dit zou gebeurd zijn onder dwang van bedreigingen en ernstige mishandelingen. Door vijf slachtoffers is hiervan inmiddels aangifte gedaan, waaronder twee minderjarige meisjes van (toen) 17 jaar. Enkele vrouwen willen geen aangifte doen, onder andere uit vrees voor represailles. De man wordt ervan verdacht met nog meer vrouwen liefdescontacten onderhouden te hebben en in de meeste gevallen geprobeerd te hebben ook deze vrouwen in de prostitutie te brengen. Deze vrouwen zijn hierop echter niet ingegaan en maakten op tijd een eind aan de relatie.
Na de aanhouding werd er onder leiding van de Rechter Commissaris een doorzoeking gehouden in de woning van de verdachte. Hierbij werd onder andere een gestolen laptop aangetroffen, welke van een woning inbraak in De Steeg afkomstig bleek te zijn.
De verdachte is inmiddels door de Raadkamer van de Rechtbank in Arnhem voor 90 dagen in bewaring gesteld.
Mogelijke slachtoffers, die nog geen aangifte hebben gedaan en nog niet zijn benaderd door de politie, kunnen contact opnemen met het rechercheteam in het bureau in Arnhem.
De verdachte zal zich binnenkort voor de Rechtbank te Arnhem moet verantwoorden.

voor nadere informatie:
peter meijer
026-3524308

---