Provincie Overijssel

Koninklijke onderscheiding voor scheidend burgemeester Mans

Commissaris van de Koningin mr. Geert Jansen heeft vanmiddag een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan burgemeester J.H.H. Mans (65) van Enschede. De heer Mans is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Hij ontving de onderscheiding ter gelegenheid van zijn afscheid als burgemeester van Enschede (waarvan hij sinds 1994 eerste burger was) en zijn imposante loopbaan binnen het openbaar bestuur.

Als bijzondere verdiensten van de heer Mans werden genoemd zijn grote inspanningen voor de werkgelegenheid en voor de wederopbouw na de Vuurwerkramp. De heer Mans zette zich in het verleden met succes in voor het behoud van Grolsch Bierbrouwerij en de Luchthaven Twenthe. Bovendien haalde hij nieuwe bedrijven en organisaties binnen, zoals Holland Casino, de Bijenkorf, de hartkliniek en de faculteit Geneeskunde aan de Universiteit Twente.

Zijn rol na de Vuurwerkramp werd gekenmerkt door besluitvaardigheid en professionaliteit. Hij zette zich vol overgave in om voldoende middelen te krijgen om de getroffenen te helpen; was intensief betrokken bij slachtoffers en nabestaanden. Daarnaast vervulde de heer Mans talrijke functies op regionaal, nationaal, Europees en Internationaal niveau, vooral voor de grensoverschrijdende samenwerking. De heer Mans wordt na zijn pensionering tijdelijk burgemeester van Venlo.

Nieuwsredactie@prv-overijssel.nl
© 2005 Provincie Overijssel