Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 22 april 2005

Politie onderzoekt brand in jeugdhonk

STEENBERGEN: De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand, die donderdagmiddag woedde in het jeugdhonk aan de Wouwsestraat. De huidige aanblik van het gebouw doet wellicht anders vermoeden, maar inmiddels is wel duidelijk geworden dat het houten gebouw als verloren moet worden beschouwd. Omdat serieus rekening wordt gehouden met brandstichting, hebben zowel politiemensen van de technische recherche als de wijkagent een onderzoek ingesteld. De brandweer was donderdagavond tot 18.30 uur actief met het blussen van de brand.

Politie onderzoekt beschieting met balletjespistool

BERGEN OP ZOOM: De 16-jarige jongen, die woensdagavond aan de Rooseveltlaan door de politie werd aangehouden vanwege verboden wapenbezit, heeft dinsdagmiddag een leeftijdsgenoot van hem beschoten met het wapen. Het slachtoffer raakte hierdoor gewond aan zijn gezicht. Het balletjespistool, dat woensdagavond al door de politie in de ouderlijke woning van de jeugdige dader werd aangetroffen, is door de politie in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in.

Politie houdt verdachte aan voor drie overtredingen

BERGEN OP ZOOM: Een 25-jarige man uit s Hertogenbosch is in de nacht van donderdag op vrijdag aan de Ruytershoveweg aangehouden door de politie. Naast het feit dat tegen de man een vordering van 160 euro openstond, bleek hij geen rijbewijs te hebben en bovendien geen identiteitsbewijs te kunnen tonen.

Zakkenrollerij

BERGEN OP ZOOM: Donderdagavond werd een 36-jarige vrouw uit Bergen op Zoom van haar portemonnee bestolen. De vrouw heeft in een openbaar gebouw haar jas korte tijd op enkele meters afstand, maar buiten het zicht over een stoel gehangen. Toen zij hierna een horecagelegenheid bezocht, was de portemonnee uit haar jaszak verdwenen. Naast meerdere bankpasjes zaten er onder meer tientallen euros in de portemonnee. De vrouw heeft aangifte van zakkenrollerij gedaan.

Politie bekeurt 30 hardrijders

BERGEN OP ZOOM: Vrijdagmorgen hield de politie tussen 11.00 en 12.15 uur een verkeerscontrole aan de Guido Gezellelaan. Op deze lokatie geldt een maximum snelheid van 50 km/uur. Van de 424 passanten reden er 30 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/uur.

Dronken automobilist zonder rijbewijs rijdt auto total loss

HOOGERHEIDE: Een 24-jarige Roosendaler was vrijdagmorgen driemaal de klos. Omstreeks 7.30 uur reed hij op de Rijksweg A4 met zijn auto in de richting Bergen op Zoom, toen hij de macht over het stuur verloor en in de middenberm belandde. Hij stuurde snel terug, maar corrigeerde te veel en kwam tegen de vangrail naast de rechtervluchtstrook tot stilstand. De politie kwam ter plaatse en constateerde dat de automobilist niet in het bezit is van een rijbewijs. Daarnaast bleek hij onder invloed van alcohol te verkeren (245 ug/l). Zijn auto raakte total loss.

Scooterbestuurder gewond na aanrijding

SPRUNDEL: Vrijdagmiddag raakte een scooterbestuurder uit Sprundel kort na 14.00 uur gewond bij een verkeersongeval. Een 39-jarige automobiliste zag de jongeman over het hoofd, toen zij over de Noorderstraat reed en rechtsaf de Hilsondisstraat in sloeg. De scooterbestuurder reed daar op dat moment in dezelfde rijrichting. Over de aard van het letsel is bij de politie momenteel niets naders bekend, maar de jongen heeft in ieder geval een verwonding aan zijn hoofd opgelopen.

Politie onderzoekt beroving Roosendaalse vrouw

ROOSENDAAL: Donderdagavond meldde een 31-jarige vrouw uit Roosendaal zich bij de politie om aangifte te doen van beroving. De vrouw was woensdagmiddag omstreeks 14.00 uur met haar dochtertje in de kinderwagen naar de binnenstad gegaan om geld te halen. Op weg naar huis stopte zij even aan de Dr. Brabersstraat om een regenkap op de kinderwagen aan te kunnen brengen. Op dat moment doken er twee jongemannen op, die haar van haar handtas beroofden. Een nog onbekende vrouw was getuige van het voorval. In de handtas bevonden zich onder meer de portemonnee, sleutelbos en het paspoort van de vrouw. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Fietsende jongen licht gewond

ROOSENDAAL: Een 14-jarige fietser uit Roosendaal is vrijdagmorgen omstreeks 7.45 uur licht gewond geraakt, toen hij in aanrijding kwam met een personenauto. De jongen verleende geen voorrang aan de automobilist, die op de Borchwerf reed. Hij liep een kleine wond boven zijn oog op. De auto raakte beschadigd, maar kon zijn weg vervolgen.

Vier auto-inbraken

ROOSENDAAL: In de nacht van woensdag op donderdag werd er ingebroken in twee autos, die in de Fatimalaan geparkeerd stonden. Vanuit één auto verdwenen de autoradio/CD-speler en enkele CDs. In de andere auto lag niets van waarde en hoewel de auto volledig werd doorzocht, bleek niets het inbrekersgilde te kunnen behagen. De auto heeft wel veel schade opgelopen. In dezelfde nacht werden een navigatiesysteem en een radio/CD-speler gestolen vanuit een auto, die geparkeerd stond in de Wilhelminastraat.

ROOSENDAAL: Vanuit een auto, die geparkeerd stond aan de Meirestraat, werden donderdag in de vroege uurtjes een radio/CD-speler, een jas, een GSM, een videocamera en enkele CDs weggenomen.

Politie vraagt oplettendheid tijdens praktisch verkeersexamen basisscholen

ROOSENDAAL: Op donderdag 21 april hebben leerlingen van verschillende basisscholen in Roosendaal het theoretisch verkeersexamen afgelegd. Zoals gebruikelijk volgt op dit examen voor de leerlingen nog een praktisch verkeersexamen, waarin de kinderen de openbare weg opgaan. Deze verkeersexamens zullen in de gemeente Roosendaal worden gehouden tussen maandag 25 april en vrijdag 29 april. Dit praktische verkeersexamen vindt plaats tussen 9.00 uur en 15.30 volgens een voorgeschreven route op de openbare weg. Het vertrek van de route is dit jaar vanaf het Stadskantoor te Roosendaal.
In de examenroute bevinden zich een aantal knooppunten en controleposten, waar stadswachten zijn ingezet. Door diverse wegwerkzaamheden in het centrum van Roosendaal maakt momenteel echter behoorlijk wat verkeer gebruik van deze route. Gezien het grote aantal scholen dat zich heeft aangemeld voor deelname aan het praktische verkeersexamen, verzoekt de politie de verkeersdeelnemers, met name automobilisten en bromfietsers, vriendelijk om in de periode van het verkeersexamen rekening te houden met deze examenkandidaatjes immers een toch wel wat gespannen groep weggebruikers.

Inbraak bij fietsenwinkel

ROOSENDAAL: Een passant meldde vrijdagmorgen omstreeks 6.00 uur bij de politie dat er vernielingen waren aangebracht bij een fietsenwinkel in de wijk Kortendijk. Een surveillance van politie ging ter plaatse en zag dat er een etalageraam was vernield. De eigenaar van de winkel werd ingeschakeld en in de gelegenheid gesteld een inventarisatie te maken van de gestolen goederen. In ieder geval werden enkele nieuwe fietsen ontvreemd. De eigenaar zal aangifte bij de politie doen, zodra hij precies weet wat er uit zijn winkel is gestolen.

Automobilist rijdt door na aanrijding met motorrijder

WOUWSE PLANTAGE: Donderdagavond omstreeks 21.45 uur werd een motorrijder aangereden door een automobilist. Beide reden in tegengestelde richting over de Plantagebaan. De motorrijder kwam vanuit de richting Bergen op Zoom. Toen de automobilist linksaf sloeg in de richting van de Westelaarsestraat, zag hij de motorrijder vermoedelijk over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. Beide weggebruikers liepen schade aan hun voertuig op en de motorrijder raakte door de val gewond aan zijn nek, knie, pols en bovenbeen. Daarnaast liep hij schaafwonden op en bovendien raakte zijn kleding beschadigd. De automobilist vertrok echter, zonder te stoppen of zich bekend te maken, met grote snelheid van de plaats van het ongeval. De 47-jarige motorrijder uit Roosendaal meldde zich bij de politie en deed aangifte van het verlaten van de plaats van een ongeval. De politie stelt een onderzoek in.

Auteur: Manon Ostendorf