Gemeente Rotterdam

Project Welkom in Rotterdam zoekt 'oude' Rotterdammers

Welkom in Rotterdam staat op 23 april op de markt in het centrum van Rotterdam om bekendheid te geven aan het initiatief om 'oude' en 'nieuwe' Rotterdammers aan elkaar te koppelen. Ook enkele deelnemers zijn daarbij aanwezig. Samen met het projectteam geven zij geven voorlichting en vertellen ze over hun ervaringen.

Eind januari ging het project Welkom in Rotterdam van start. Inmiddels hebben ruim twee keer zoveel 'nieuwe' als 'oude' Rotterdammers zich aangemeld. Dat is ook de reden dat de organisatie zich de komende weken richt op het vinden van 'oude' Rotterdammers.

Het project
Welkom in Rotterdam beoogt 'oude' en 'nieuwe' Rotterdammers met gezamenlijke interesses met elkaar in contact te brengen. In tweetallen gaan de deelnemers op stap om de stad te verkennen, elkaar te leren kennen en zo nodig de Nederlandse taal te oefenen. Ieder koppel spreekt 3-5 keer af in een periode van 3 maanden. Achterliggend doel is de onderlinge verbondenheid tussen Rotterdammers te vergroten. Op 23 april staat het projectteam op de markt nabij de Centrale Bibliotheek.

Uiteraard kunnen 'oude' en 'nieuwe' Rotterdammers zich spontaan opgeven voor het project. Misschien kunnen er ter plaatse koppels worden gevormd die tegelijkertijd hun eerste ontmoeting afspreken.

Van wie is het project?
Het project is vooral van de Rotterdammers. Het is tevens één van de projecten die zijn opgenomen in het actieprogramma Rotterdam Zet Door. Op weg naar een stad in balans van de gemeente. Verschillende organisaties en instellingen geven hun medewerking, te weten het Katholiek Centrum voor Welzijnsbevordering (KCW), de gemeente Rotterdam, Woonbron, Albeda College, ROC Zadkine en Stichting Sober. Het project 'Welkom in Rotterdam' werkt vervolgens intensief samen met een breed scala van partners waaronder SBAW, Unie voor Vrijwilligers, het bedrijfsleven middels het netwerk maatschappelijk ondernemen, Fortis en het Centrum voor Dienstverlening.

Bereikbaarheid
Het projectteam 'Welkom in Rotterdam' bevindt zich op Hang 14, vierde etage. Het team is per mail bereikbaar, info@welkominrotterdam.nl, maar ook telefonisch: 010- 2709850. (Bij geen gehoor kunt u bellen naar KCW 010- 4116085.) Op de website, www.welkominrotterdam.nl staat inhoudelijke info over het project. Geïnteresseerden kunnen zich hier ook aanmelden.
www.welkominrotterdam.nl


---- --