Rijn&Venen 09.20 uur

Utrecht 23-04-2005 - Nieuwsberichten Rijn & Venen

Bromfietscontrole

MIJDRECHT- Op de Hoofdweg werden tijdens een scootercontrole 12 bromfietsen bekeurd en 14 bekeuringen uitgeschreven voor o.a rijden zonder certificaat, rijden zonder helm en teveel geluidsoverlast. Bij de controle waren de jongeren druk met elkaar aan het SMS-en om elkaar kennelijk te waarschuwen.Na een uur controleren viel de aanvoer van bromfietsen volledig stil.

MAARSSEN- Op vrijdagmiddag werd van 16.00 uur tot 22.30 uur een bromfietscontrole gehouden nabij de Maarsseveenseplassen. In totaal werden 13 scooterrijders een bekeuring voor het hebben van een te groot motorvermogen en het rijden
MONTFOORT- Van 14.00 tot 16.00 uur werd op de IJsselveld een bromfietscontrole gehouden. Hier werden voor diverse overtredingen 11 bekeuringen uitgeschreven.

Ernstige aanrijding

MIJDRECHT- Op vrijdagavond raakte een vrouw zwaar gewond na een aanrijding.

Omstreeks 19.50 uur reed een 36-jarige vrouw uit Mijdrecht over de Hoofdweg. Door onbekende oorzaak raakte de auto van de weg en botste tegen een boom. De vrouw kwam bekneld te zitten in de auto. Een getuige verleende eerste hulp aan de vrouw. Door de brandweer werd de vrouw uit haar auto geknipt en kon met ernstige verwondingen worden vervoerd naar het ziekenhuis.

Over de kop met slok op

TIENHOVEN-Op vrijdagavond raakte een automobilist gewond na een aanrijding. Omstreeks 22.40 uur verloor een 27-jarige vrouw uit Maarssen op de Oudedijk de macht over het stuur. Haar auto sloeg hierbij over de kop en kwam tot stilstand tegen geparkeerde autos. De vrouw bleek onder invloed van alcohol te rijden en blies op het bureau 640 ug/l. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Grote alcoholcontrole

LOENEN/BREUKELEN/ABCOUDE- Op vrijdagavond/nacht werd een grote alcoholcontrole gehouden.

In Loenen aan de Vecht werd de controle gehouden op de Rijksstraatweg. Hier moesten in totaal 403 bestuurders blazen en waren 8 personen in overtreding. De hoogste score was hier 620 ug/l.

In Breukelen werd gecontroleerd op de Stationsweg en de Amerlandseweg. Hier moesten 542 bestuurders blazen en waren 6 bestuurders in overtreding. De hoogste score was hier 595 ug/l.

Op de Burgemeester de Tombeweg in Abcoude werden 195 bestuurder gecontroleerd. Hiervan waren 8 bestuurders in overtreding en de hoogste score was hier 470 euro.

In totaal moesten dus 1145 automobilisten blazen en werden 20 bestuurder aangehouden omdat ze teveel gedronken hadden. In totaal werden twee rijbewijzen ingenomen. Bij de controle in Loenen wilde een 26-jarige man uit Utrecht er vandoor gaan met een afzetlamp van de politie (rood lampje om locatie van controle aan te geven). Dit werd gezien en hij werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.