Ingezonden persbericht


VERSCHIJNING BOEK "IK HAAL DE HOUTGREPEN!" DOOR CORNÉ KREMERS

Een boek met 34 korte verhalen over uitspraken van en gebeurtenissen met kinderen. Grappig, ontroerend, confronterend en soms emotioneel. De verhalen zijn geschreven door Corné Kremers, de foto's/tekeningen zijn gemaakt door Cockie Kremers en de lay-out is verzorgd door Jos van den Boogaart. Het boekje wat in eigen beheer wordt uitgegeven, is voor 6 euro verkrijgbaar bij boek en kantoorvakhandel Schipperheijn aan de Schoolstraat in Mill en bij Corné Kremers zelf aan de Beatrixstraat 13 in Mill.

Iedereen die zijn oren goed de kost geeft, zal regelmatig leuke uitspraken van kinderen horen. Corné Kremers 39 jaar uit Mill, gebruikt zijn oren extra goed. Hij is namelijk sinds enkele jaren door een oogziekte volledig blind. Corné begon op een gegeven moment deze grappige, ontroerende en soms confronterende uitspraken en gebeurtenissen op te schrijven en als korte verhalen te plaatsen op zijn website www.mosstime.nl. Daar kreeg Kremers zo veel reacties op dat hij besloot ze in een boekje te publiceren.

De korte verhalen in het boekje met de titel "Ik haal de houtgrepen!" Gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen en voorvallen. De titel is bijvoorbeeld gebaseerd op een uitspraak van een dochter van de schrijver. Bij een stoeipartijtje zei zijn dochter namelijk, "Als ik niet kan winnen haal ik bij de politie de houtgrepen!" Ook staan er verhaaltjes in rond het blind zijn van Corné en hoe kinderen daarmee omgaan. Kinderen zijn namelijk vaak veel nuchterder, rechtstreekser en makkelijker bij dit soort zaken dan volwassenen. Vooral de eerlijkheid en de verassende opmerkingen van kinderen zorgen in dit boekje voor leuke en soms emotionele situaties.

Schrijven is voor Corné Kremers een grote hobby. Zo verzorgt hij voor diverse stichtingen en verenigingen het schrijven en verspreiden van persberichten. Maar hij is ook manager van de jaren vijftig rockabilly en rock-'&-roll band de Eightball Boppers, is namens politieke vereniging Algemeen Belang '90 gemeenteraadslid, is voorzitter van SAM Stichting Activiteiten Mill en maakt sinds ruim 25 jaar deel uit van cabaretduo Jut en Jul. In het dagelijksleven is Kremers helpdeskmedewerker en voorlichter bij FNB, waar men lectuur en informatie toegankelijk maakt voor mensen met een leeshandicap.

Op zondag 24 april is er door enkele vrienden van de schrijver een speciaal boekenfeest georganiseerd. Iedereen is er van harte welkom. Het begint om 16.00 uur in party en eventcentrum Fitland aan de Hoogveldseweg 1 in Mill en het feest zal duren tot 18.00 uur. Uiteraard zijn daar dan ook de boeken voor het eerst te zien en te koop. Voor meer informatie over dit eerste boek van Corné Kremers en over zijn verdere activiteiten, kunt u terecht op zijn website en weblogs via: www.mosstime.nl of telefonisch op tel. 0485-453500.

Mosstime mediaservice PR & Mediavoorlichting Beatrixstraat 13 www.mosstime.nl 5451 ZB Mill

Tel/Fax 0485-453500 Mobiel 0610838612 E-mail: media@mosstime.nl 13-04-2005.


---- --