Gemeente Papendrecht

Informatiebijeenkomst over Daltononderwijs in Papendrecht

Dinsdag 26 april wordt vanaf 19.30 uur in openbare basisschool De Knotwilg aan de Stellingmolen 186 een informatiebijeenkomst over Daltononderwijs in Papendrecht gehouden. De Knotwilg start met ingang van het schooljaar 2005/2006 als Daltonschool in oprichting.

Inwoners van Papendrecht geven al enige jaren blijk van behoefte aan meer variatie in het onderwijsaanbod. Naar aanleiding daarvan heeft het college van burgemeester en wethouders in zijn hoedanigheid als bestuurder van het openbaar onderwijs - najaar 2004 een enquête laten uitvoeren onder ouders van kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 3 jaar. Op grond van de resultaten besloot het bestuur om in Papendrecht met Daltononderwijs te starten.

Er volgde overleg met de directies van het openbaar onderwijs en de medezeggenschapsraad van openbare basisschool De Knotwilg. Gezamenlijk is gekozen voor De Knotwilg, locatie Stellingmolen 186.

Het managementteam van De Knotwilg en de heer H. Wenke, consultant Daltononderwijs, lichten tijdens de informatieavond de uitgangspunten en werkwijzen binnen het Daltononderwijs toe. Verder gaan zij in op de wijze waarop de praktische invoering binnen het bestaande onderwijs vorm krijgt. Uiteraard is er volop gelegenheid om vragen te stellen. Belangstellenden kunnen zich telefonisch aanmelden via telefoonnummer 0786154038.

Starterslening ondersteunt jonge woningkopers

Voor jongeren tot 35 jaar die van plan zijn om voor het eerst een eigen woning te gaan kopen maar de financiering net niet rond kunnen krijgen, biedt de Starterslening mogelijk een uitkomst. Een Starterslening is een hypothecaire lening van de gemeente Papendrecht die wordt verstrekt via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). De Starterslening is altijd een tweede lening en is uitsluitend bedoeld voor de aankoop van een koopwoning. De hoogte van de Starterslening vormt het verschil tussen de maximaal toegestane lening volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en de totale aankoopkosten van de woning met een maximum van .40.000,-. De looptijd, de rente én de aflossing van een Starterslening zijn marktconform en dus hetzelfde als bij een gewone hypotheek.

Echter, bij de Starterslening hoeft over de eerste drie jaren geen rente en aflossing te worden betaald. Bovendien bestaat de mogelijkheid om in de daarop volgende jaren de rente en aflossing af te stemmen op financiële draagkracht.

Als u wilt weten of u in aanmerking kan komen voor een Starterslening dan kunt u voor meer informatie en nadere voorwaarden de website van SVn raadplegen: www.svn.nl onder Startersregeling. Ook via www.papendrecht.nl kunt u de Wegwijzer Starterslening en de Bijlage Wegwijzer Starterslening downloaden.

Wie ontwerpt de mooiste poster voor het PowerPark festival?

Jeugdcentrum Interval houdt zaterdag 18 juni weer het PowerPark festival en is nog op zoek naar een mooie poster. Vandaar dat een wedstrijd wordt gehouden wie de mooiste poster kan ontwerpen. De volgende informatie moet in ieder geval worden verwerkt op de poster:


- Vondelpark Papendrecht


- www.PowerPark.nl


- zaterdag 18 juni 2005


- toegang gratis!


- middagprogramma aanvang 13.00 uur met DJ Cliff, Knotkids, Bounce Demo, Clownsduo Flop en Fiasco en diverse veldactiviteiten


- avondprogramma aanvang 19.00 uur met San Andreas, Drowned en FACE TOMORROW


- naam van de ontwerper van de poster.

Zorg ervoor dat je inzending uiterlijk vrijdag 15 april 2005 binnen is. Je kunt dit per e-mail doen: interval@papendrecht.nl of je kunt je ontwerp opsturen naar Jeugdcentrum Interval, Lange Tiendweg 8a, 3353 CW te Papendrecht. Natuurlijk kun je je ontwerp hier ook afgeven. De mooiste poster wordt beloond met een grote full colour poster met je ontwerp, een VIP-behandeling tijdens het PowerPark festival, een foto in de krant en een jaar lang gratis toegang tot zes activiteiten van jeugdcentrum Interval.