Ingezonden persbericht


The Publicity Company

PERSBERICHT Amsterdam, 19 april 2005

Stille Nacht geselecteerd voor Europa Cinema

De speelfilm Stille Nacht, geproduceerd door Waterland Film & TV, is geselecteerd voor Europa Cinema. Het filmfestival in het Italiaanse Viareggio heeft plaats van 26 april tot 1 mei. Stille Nacht draait er op 28 april, in aanwezigheid van regisseur Ineke Houtman en hoofdrolspeelster Victoria Koblenko.

Stille Nacht (www.stillenachtdefilm.nl) draaide afgelopen najaar in de Nederlandse bioscopen en wordt zaterdag 21 mei, 22.30 uur op Nederland 3 uitgezonden in de nieuwe reeks Telefilms. De psychologische thriller is geregisseerd door Ineke Houtman (Polleke, Madelief: Krassen in het Tafelblad) en geschreven door Frank Ketelaar (In Oranje, De Band). Een serieverkrachter terroriseert een studentenstad. Als de politie het spoor bijster is, besluiten vijf studentes zelf een onderzoek te starten. De hoofdrolspeelsters zijn Caro Lenssen (Cloaca, 15.35: Spoor 1), Christel Oomen (Drift), Victoria Koblenko (GTST), Liesbeth Kamerling (Phileine Zegt Sorry, Science Fiction) en Josefien Hendriks (Emergency Exit, Necrocam).

Stille Nacht is een productie van Waterland Film & TV en kreeg financiële steun van onder meer het CoBO Fonds, het Stimuleringsfonds, het ministerie van OC&W en de Coproducent is de AVRO. Waterland produceerde onder meer de speelfilms Drift, Tussenland, Het Zwijgen, Gezocht: Man, Gebroken Rood en Deining.

Voor meer persinformatie: Wilant Boekelman, Waterland Film & TV, t: 020 682 2164, m: 06 5497 3332, e: mail@waterlandfilm.nl

Vriendelijke groet, Trix van Alphen

www.ThePublicityCompany.com, t: 020 612 7000, e: trix@publicy.nl