Universiteit van Tilburg

Dé Tilburgse Topadvocaat

Op donderdag 26 april vindt de (halve) finale plaats van de wedstrijd onder Rechtenstudenten wie van hen zich Dé Tilburgse Topadvocaat mag noemen. Mr. Peter Plasman, advocaat van onder andere Mohammed B. en directeur Bakker van S.E.Fireworks, zal voorzitter van de jury zijn.

Vele studenten volgden het tv-programma De nieuwe Moszkowicz, waar onder andere de Tilburgse rechtenstudent Martine Bouman aan meedeed. In de één na laatste aflevering moest zij de serie verlaten. Mr. Peter Plasman gaat nu voor Tilburg op zoek naar haar eigen uitmuntende advocaat met de wedstrijd: Wie wordt dé Tilburgse Topadvocaat? Op 26 april is de (halve) finale van deze afvalrace.

Vanaf begin maart zijn alle studenten van de Rechtenfaculteit uitgedaagd mee te doen aan deze wedstrijd. De deelnemende studenten hebben een sollicitatiebrief geschreven waarin ze uitlegden waarom zij dé topadvocaat van Tilburg zijn. Advocaten en juristen selecteerden aan de hand van deze brieven tien studenten. Zij gingen door naar de volgende ronde: een mediatraining, waarin ze leerden goed over te komen, hoe te praten en wat te zeggen. Met de opgedane kennis hebben ze zich daarna gepresenteerd voor de jury. De zes overgebleven kandidaten zullen op 26 april in de halve finale onder het kritisch oog van de jury en het publiek een intakegesprek houden met een ongure crimineel. Aansluitend zullen er drie finalisten in toga pleiten voor hun cliënt. De kandidaat die de afvalrace wint, mag zich dé Tilburgse