Gemeente Goes

Persbericht

Thema-avond winkelcriminaliteit 'Dat pikken we niet'

Op dinsdag 26 april a.s. organiseren de gemeenten Borsele, Goes, Kapelle en Noord-Beveland een tweede thema-avond over winkelcriminaliteit. De bijeenkomst vindt plaats in theater de Mythe in Goes en begint om 19.30 uur en is bedoeld voor winkeliers en bedrijfsleiders.

Tijdens het eerste deel van de avond informeert de politie de winkeliers over de verschillende mogelijkheden voor de aanpak van winkelcriminaliteit binnen de huidige wet- en regelgeving.

Tijdens het tweede deel 'de Betty Jatgraagshow' vertelt een 'winkeldievegge' hoe zij de winkels onveilig weet te maken en de kansen die zij hierbij krijgt van winkeliers. De heer Konings van Fred Stuij Criminaliteitspreventie geeft direct toepasbare tips om winkeldieven buiten de deur te houden.

De noodzaak van een gezamenlijke aanpak van winkelcriminaliteit staat landelijk en lokaal sterk in de belangstelling. De veiligheid in winkelgebieden is van groot belang voor ondernemers, de gemeente, de politie en het winkelend publiek. Daarom wordt deze thema-avond over winkelcriminaliteit 'Dat pikken wij niet! gehouden.

De eerste avond werd georganiseerd door de gemeente Goes en vond plaats in februari. Vanwege de grote belangstelling wordt een tweede thema-avond georganiseerd nu in samenwerking met gemeenten Borsele, Kapelle en Noord-Beveland.

Inmiddels zijn er ruim 45 aanmeldingen binnen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Marianne de Reus, gemeente Goes, telefoon 0113-249611.

Programma

19. 00 uur Ontvangst
19.30 uur Opening door E.J. Gelok, burgemeester gemeente Borsele 19.35 - 20.30 uur Wegwijzer Winkelcriminaliteit door de heer G. Walraad, politie Zeeland, teamchef
20.30 - 20.45 uur P A U Z E
20.45 - 21.45 uur Betty Jatgraagshow door Ron Konings namens Fred Stuij Criminaliteitspreventie
21.45 - 22.00 uur Gelegenheid tot het stellen van vragen 22.00 uur Afsluiting door burgemeester E.J. Gelok