Gemeente Geldrop-Mierlo



Publicatie 21 april 2005

Bijeenkomst op 26 april
GEMEENTE ONTWIKKELT GROENSTRUCTUURPLAN VOOR KERN MIERLO

Op 26 april 2005 om 19.30 uur organiseert de gemeente in conferentiecentrum De Brug aan de Arkweg 3-17 in Mierlo een bijeenkomst, waarin het eerste concept van het Groenstructuurplan voor de kern Mierlo wordt toegelicht. Belangstellenden zijn van harte welkom. Tijdens deze avond houdt BTL Planburo, dat belast is met het opstellen van het Groenstructuurplan, een korte inleiding over het groenstructuurplan. Daarna wordt er in workshopvorm gericht gesproken over de verschillende onderdelen van dit plan. Alle aanwezigen kunnen zo meedenken over de inrichting en het beheer van het openbare groen in de kern Mierlo.

Geldrop-Mierlo is een groene gemeente. Inwoners en bezoekers genieten van de aanwezigheid van bomen, groengebieden en plantsoenen. Tegelijkertijd staan grote delen van het openbaar groen onder druk door de diverse bouwplannen en sociaal onveilige situaties. Daarbij komt dat het beheer, inrichting en onderhoud van het groen regelmatig ter discussie staat. Om op al deze vragen antwoord te kunnen geven en hierop in te kunnen spelen, ontwikkelt de gemeente samen met BTL Planburo B.V. een groenstructuurplan voor de kern Mierlo.

De gemeente wil met het groenstructuurplan:

-de structuur- en beeldbepalende delen van het openbaar groen van de kern Mierlo vastleggen, zodat het beleid van de gemeente kan worden gericht op behoud en ontwikkeling van de kwaliteiten hiervan;
-het gemeentelijke beleid met betrekking tot inrichting en beheer van het openbaar groen van de kern Mierlo vaststellen, waarbij specifiek wordt ingegaan op het beleid met betrekking tot bomen, de ecologische betekenis van het groen en de intensiteit van het onderhoud;
-concrete aanbevelingen aanreiken voor inrichting en beheer van het openbaar groen van de kern Mierlo, zodat inzicht kan worden verkregen op de werkzaamheden voor de komende 10 jaar.

AANMELDEN
Om deze avond goed te kunnen organiseren, vernemen wij graag van u vóór 24 april - of u hierbij aanwezig wilt zijn. U kunt zich opgeven bij de heer N. Gorris via n.gorris@geldrop-mierlo.nl of telefonisch via 040-2893 733.

Publicatie 21 april 2005

REFERENDUM EUROPESE GRONDWET

Op woensdag 1 juni 2005 mag u als u kiesgerechtigd bent naar de stembus om te laten weten of u vóór of tegen het Verdrag tot vaststelling van een Grondwet voor Europa bent. De gehele tekst van dit Verdrag is terug te lezen in de Grondwetkrant, die u gratis kunt afhalen in het gemeentelijk Informatiecentrum, Hofstraat 4 in Geldrop. Op zaterdag 23 april en twee weken voor het referendum wordt er bovendien door de Referendumcommissie huis-aan-huis een samenvatting van de Europese Grondwet verspreid. Tot slot kunt u alles nalezen op de internetsite www.ukomttochook.nl

U kunt op 1 juni zelf gaan stemmen in een stembureau naar keuze. U kunt ook een ander machtigen om voor u een stem uit te brengen (volmacht). Hoe dat precies werkt, leest u elders op deze paginas. Kijkt u onder de Bekendmakingen/Referendum Europse Grondwet.

Publicatie 21 april 2005

DE COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN EN FINANCIËN VERGADERT

De commissie AZF vergadert op donderdag 21 april. De vergadering begint om 20.00 uur en wordt gehouden in Sociaal Cultureel Centrum Hofdael. U bent van harte welkom.

Op de agenda staan de volgende punten:


1. Opening en mededelingen

- Mededelingen SRE


2. Spreekrecht burgers


3. Vaststelling agenda


4. Verslag van de vergadering
van de Commissie Algemene Zaken
en Financiën van 10 maart 2005


5. Bespreking Jaarverslag 2004 en
het Jaarplan 2005 van de
Politie Brabant Zuid-Oost,
afdeling Geldrop-Mierlo-Nuenen


6. Voorstel Lokale Omroep Geldrop-
Mierlo Op verzoek van de
commissie is de Stichting
Lokale Omroep Geldrop-Mierlo
uitgenodigd om dit punt toe te
lichten.


7. Rapportage identiteits-
onderzoek


8. Voorstel tot vaststelling
gewijzigde Algemene
Plaatselijke Verordening


9. Voorstel Gedragscode
Bestuurlijke Integriteit


10. Voorstel over Invulling actieve
informatieplicht


11. Wijziging Gemeenschappelijke
Regeling SRE 2005


12. Kadernota


13. 1e Voortgangsrapportage
Programmabegroting 2005


14. Memo van College van 6 april
2005 over OZB-aanslagen in
relatie tot de WOZ-waarde

Ter bespreking.


15. Rondvraag


16. Sluiting

Publicatie 21 april 2005

KLEDINGCONTAINER AAN TRICOTSTRAAT VERWIJDERD

De kledingcontainer aan de Tricostraat in Geldrop is weggehaald.

De dichtstbijzijnde container waar u uw kleding nu kunt aanbieden staat op de locatie Achter de Kerk.

Publicatie 21 april 2005

Op woensdag 27 april
WEEKMARKT GELDROP TIJDELIJK VERPLAATST

Op woensdag 27 april aanstaande zal de Geldropse weekmarkt worden gehouden aan de Dommeldalseweg. Dit gebeurt vanwege de voorjaarskermis die in het centrum plaatsvindt. De marktkramen staan vanaf het postkantoor in een lange rij opgesteld.

Bewoners van de Burght kunnen hun woning bereiken of verlaten via de Vincentiusstraat.