Gemeente Schiedam


Inspraak extra parkeerplaatsen Burg. Honnerlage Gretelaan

Op dinsdag 26 april presenteert de gemeente een voorstel om het aantal parkeerplaatsen op de Burg. Honnerlage Gretelaan tussen de Jan van Zutphenstraat en de Parkweg uit te breiden.

Vanwege de toenemende parkeerdruk in de omgeving van het deel van de Burg. Honnerlage Gretelaan tussen de Jan van Zutphenstraat en de Parkweg wordt overwogen het aantal parkeerplaatsen hier uit te breiden. Door aan de noordzijde van de Burg. Honnerlage Gretelaan haakse parkeerplaatsen aan te leggen kan het aantal parkeerplaatsen hier met 64 plaatsen worden uitgebreid. Deze zullen na aanleg deel uitmaken van het ter plaatse geldende gemengde parkeerregime (betaald parkeren en parkeren voor vergunninghouders).

Reeds eerder is afgesproken dat het op dit deel van de Burg. Honnerlage Gretelaan noodzakelijke wegonderhoud gecombineerd zal worden met het aanbrengen van snelheidsremmende voorzieningen ter plaatse, dit in het kader van de uitvoering van het door de raad vastgestelde (uitvoeringsprogramma van) het Beleidsplan verkeersveiligheid. De uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen kan in principe gelijktijdig met deze werkzaamheden worden uitgevoerd.

Door uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen wordt echter afgeweken van de reeds eerder (in het kader van de metro en uitvoering van het beleidsplan verkeersveiligheid) na inspraak vastgestelde inrichting van dit deel van de Burg. Honnerlage Gretelaan.

Inspraak

De gemeente is benieuwd naar de mening van de direct betrokkenen over het voorstel. Zij zijn met een nieuwsbrief uitgenodigd voor de inloopmiddag / -avond op dinsdag 26 april a.s. van 17.30 uur tot 19.30 uur in het wijkcentrum aan het Dr. W. Dreesplein nr. 2. Daarbij zijn medewerkers van de gemeente aanwezig om het voorstel nader toe te lichten en vragen te beantwoorden. Andere belangstellenden zijn ook van harte welkom.

Indien gewenst kan ook schriftelijk op het voorstel worden gereageerd. In dat geval dient u uw reactie uiterlijk 29 april 2005 toe te sturen aan de gemeente Schiedam, postbus 1501, 3100 EA ter attentie van het bureau Verkeer en Vervoer.

Verdere procedure

Na de inspraak zal het (eventueel naar aanleiding van de reacties aangepaste) voorstel worden voorgelegd aan B&W en worden behandeld in de raadscommissie Ruimte en Verkeer. De gemeenteraad stelt het plan daarna definitief vast. Het is de bedoeling het plan vervolgens nog dit jaar uit te laten voeren.

Verdere informatie

Verdere informatie is te verkrijgen bij de heer de Dobbelaar van het bureau Ver keer en Vervoer van de afdeling REO van de gemeente via telefoonnummer 010- 246 5406 (niet op woensdag).