Gemeente Albrandswaard


Samen Duurzaam Veilig op weg


Albrandswaard Op dinsdag 26 april a.s. ondertekent burgemeester Anja Latenstein van Voorst-Woldringh samen met de Julianaschool en de politie het convenant voor het project Samen Duurzaam Veilig op weg.

Samen Duurzaam Veilig op weg is een project gericht op het verbeteren van de verkeersveiligheid rond de scholen en op de schoolroutes, waarbij samenwerking tussen school, ouders, gemeente, politie en andere instellingen een belangrijk uitgangspunt is. Dit project is een initiatief van het Provinciaal Orgaan Verkeersveiligheid (POV Zuid-Holland).

Als basis voor de uitvoering va dit project is een inventarisatie uitgevoerd om de verkeerssituatie rondom de school in beeld te brengen. Hiermee kan antwoord worden gegeven op vragen als: hoe komen de kinderen naar school en zijn er knelpunten in de schoolomgeving en op de schoolroutes? De resultaten zijn besproken in een werkgroep waarin naast de school en de gemeente ook de politie deelneemt.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de deelnemende partijen aan het project het uitvoeringsplan daadwerkelijk gaan uitvoeren. Met de ondertekening van het convenant bevestigen zij hun intentie om de afgesproken maatregelen uit te voeren.

Het convenant wordt ondertekend op de Julianaschool, op dinsdag 26 april om 13:45 uur. Het adres van de Julianaschool is Julianastraat 6 te Rhoon.