Time : 2:15:17 PM
Date : Monday, April 25, 2005
Sender Name: Fedichem

Een nieuwe voorzitter voor de tweede federatie van de verwerkende sector - Ben C. Van Assche, Voorzitter van Cytec Surface Specialties, neemt de teugels over bij Fedichem

Brussel, 25 april 2005 - Fedichem, de Federatie van de Chemische Industrie van België, maakt bekend dat Ben C. Van Assche haar nieuwe voorzitter wordt, onder voorbehoud dat de leden van de federatie deze benoeming goedkeuren op de Algemene vergadering van 26 april. Ben C. Van Assche is Voorzitter van Cytec Surface Specialties en Lid van het Uitvoerend Comité van Cytec Industries Inc.

Naast een diploma van Burgerlijk Ingenieur van de KUL (Katholieke Universiteit van Leuven) bezit Ben Van Assche ook een postgraduaat in Bedrijfsbeheer van de Vlerick Leuven-Gent Management School.

Zijn eerste terreinkennis doet hij op in de koperontginningsindustrie in de Republiek Congo. Daarna vervolledigt hij zijn opleiding aan de Sloan School MIT (VS), waar hij gradueert als M. Sc. in Management Sciences.

Dan start hij zijn loopbaan in de medische nijverheid, eerst bij Baxter in de VS, België en Noorwegen en daarna bij Alcon (farmaceutisch bedrijf van de Nestlé Groep) in Europa.

In 1985 stapt hij over naar UCB pharma, waar hij in 1987 promoveert tot Directeur-generaal. Hij wordt dan tevens benoemd tot lid van het Uitvoerend Comité van de UCB Groep. In 1997 neemt hij de dagelijkse leiding van UCB's Chem Sector op zich, dat sindsdien uitgroeide tot Surface Specialties.

Op 28 februari 2005, bij de overname van Surface Specialties door Cytec, wordt hij benoemd tot President van Cytec Surface Specialties.

Ben Van Assche maakt ook deel uit van de Associate Business Members van Cefic (European Chemical Industry Council).

Op het ogenblik van zijn benoeming wou Ben Van Assche het volgende kwijt: "Ik neem met veel plezier de leiding over van een federatie die meer naar voor wil treden en pro-actiever werken, om nog beter haar leden van dienst te zijn, ongeacht de grootte van het bedrijf of zijn activiteiten. Uit de grote dossiers die me bezighouden citeer ik vooral de correcte uitvoering van de sectorakkoorden die we net afgesloten hebben met onze syndicale partners, productbeleid, klimaatbeleid, de vrijmaking van de energiemarkt, innovatie en onderzoek en de absolute noodzaak om de ontelbare bijdragen van onze industrie aan de maatschappij met trots te verdedigen. Alleen al deze dossiers tonen voldoende aan hoe belangrijk het werk van een nationale federatie is, in nauwe samenwerking met het Europese machtsniveau enerzijds, de gewestelijke machtsniveaus anderzijds".

Contact:
Daniel Verbist, tel. 02 238 99 91, gsm 0496 59 36 14, e-mail: dverbist@fedichem.be
Dirk Clotman, tel. 02 238 97 51, gsm 0496 59 36 22, e-mail: dclotman@fedichem.be