Ingezonden persbericht


Persbericht: Cultuur op de Campus besteedt deze week aandacht aan Nijmegen 2000, met o.a. Nighthawks at the diner en een filmspecial over Joris Ivens.

CULTUUR OP DE CAMPUS

www.ru.nl/cultuuropdecampus

Radboud Universiteit Nijmegen

NIJMEGEN 2000

De oudste stad van Nederland viert feest! Het Wijkenfestival (zie www.nijmegen2000.nl) strijkt vanaf 23 april in Heyendaal neer. Ook Cultuur op de Campus is verslingerd aan Nijmegen en voorziet de week van een Nijmeegs tintje.

Dinsdag 26 april

Muziek: NIGHTHAWKS AT THE DINER

De band Nighthawks at the Diner, genoemd naar Tom Waits' album uit 1975, bestaat tien jaar. Onder leiding van de extraverte frontman Rood bouwde Nighthawks in een decennium een indrukwekkende staat van dienst op. De cd's kregen standaard lovende recensies en er waren optredens bij Leidsekade Live, Spijkers met Koppen, De Plantage en vele festivals, waaronder de Zomerfeesten. De beste band van Nijmegen treedt dit seizoen voor het laatst op, dus mis dit exclusieve optreden niet!

*20.00u, CultuurCafé, Mercatorpad 1, entree gratis, www.natd.nl

Donderdag 28 april

Cabaret KRUL & RO met WAT MOET JE DAN?

De vriendschap tussen Krul (Maarten Gunsing) en Ro (Roderick Pelser) begon in 1985 en resulteert nog altijd in absurde gedachten en vreemde capriolen. Het duo deed voor de lol mee aan de Nijmeegse Nacht van het Open Podium en won. Nooit gedacht dat lol serieus kan zijn. Wat moet je dan?

*12.45-13.30u, Halte 4, E4.02, vierde verdieping Erasmusgebouw, Erasmusplein 1, entree gratis

Donderdag 28 april

Film: JORIS IVENS' Une Histoire de Vent
Joris Ivens (1898-1989) werd in Nijmegen geboren en maakte meer dan tachtig films in meer dan twintig landen. Une Histoire de Vent (1988) is Ivens' laatste film en wordt beschouwd als zijn filmische testament. Ivens speelt de hoofdrol van een oude man die probeert het onmogelijke te filmen: de wind. Het filmsprookje combineert impressies van de culturele geschiedenis van China met een autobiografische terugblik op het turbulente leven van de filmmaker. En de wind ziet alles. Bram Relouw van de Europese Stichting Joris Ivens leidt de film in en licht leven en werk van Joris Ivens toe met fragmenten uit zijn oeuvre. *19.30-22.00u (let op: geen pauze), CC3, CollegezalenComplex, Mercatorpad 1, entree ¤1,50

April

Expositie: JOANNA BLONIARZ

De Nijmeegse Joanna Bloniarz stelt in haar werk de stad en de mens centraal. Ze exposeert haar meest recente serie werken, waarin ze de mens geïsoleerd van zijn omgeving weergeeft. De vormen zijn teruggebracht tot een kern, een basis. Toch worden de anonieme figuren door Bloniarz' wijze van verbeelden herkenbaar.

*Geheel april, centrale hal Gymnasion, Heyendaalseweg 141, entree gratis

INFO: Cultuur op de Campus is de culturele organisatie van de Radboud Universiteit Nijmegen die film, muziek, cabaret, beeldende kunst, literatuur, theater en festivals programmeert op de campus. De voorstellingen zijn gericht op studenten, maar iedereen is welkom. Op de films (à ¤1,50) na en tenzij anders vermeld zijn de programma's gratis te bezoeken.

Contact: algemeen: www.ru.nl/cultuuropdecampus, cultuuropdecampus@dsz.ru.nl of 024-3615912, studentenprogrammeurs: spc@student.ru.nl of 024-3612823.

Locaties op de Radboud Universiteit: CC3: CollegezalenComplex, Mercatorpad 1 (nabij UB), CultuurCafé: kantine CollegezalenComplex, Mercatorpad 1 (nabij Dekker v/d Vegt), Halte 4: kamer E4.02, vierde verdieping Erasmusgebouw, Erasmusplein 1 (nabij Refter), Expositieruimte: centrale hal Gymnasion, Heyendaalseweg 141.

Cultuur op de Campus
Lydia van Aert
Radboud Universiteit Nijmegen
Comeniuslaan 6, k -1.70
T: 024 - 361 59 12
F: 024 - 361 55 47
E: cultuuropdecampus@dsz.ru.nl / l.vanaert@dsz.ru.nl W: www.ru.nl/cultuuropdecampus