CDA

25-04-05
Debat over vrijwilligerswerk in Rotterdam

Dinsdag 26 april a.s. is er in hotel New York (Koninginnenhoofd 1) te Rotterdam een politiek café van het CDA-Rotterdam over vrijwilligerswerk in deze stad.

Tweede-Kamerlid Kathleen Ferrier en oud-Tweede Kamerlid (tevens oud-voorzitter commissie vrijwilligersbeleid) Marry Visser-Van Doorn leiden het thema in, waarna de discussie begint. De bijeenkomst begint om 20.00 uur.

Het politiek café vindt plaats in het kader van het jubileumjaar van het landelijk CDA. Een commissie onder leiding van Sjaak van der Tak (burgemeester van Westland, en daarvoor wethouder Integratie en loco burgemeester van Rotterdam) wil een antwoord vinden op de vraag hoe wij in de toekomst inhoud kunnen geven aan de vitale en verantwoordelijke samenleving. De commissie bereidt daartoe een discussienotitie voor.

Voorafgaand daaraan organiseert het CDA een aantal bijeenkomsten in het land, waar leden en kiezers van gedachten wisselen over belangrijke onderwerpen, zoals in dit geval vrijwilligerswerk. De uitkomsten van deze bijeenkomsten vormen input voor de commissie-Van der Tak